perut besar

Baru 13 weeks lebih tp perut dah nmpk sgt hmmm agak ny baby besar ke tp berat badan msh sama 54.7 kg sm mcm awal pregnt....risau pulak dh masuk trimstr dua tp blm naik berat badan..ada tk mommies yg mcm saya..

2 Balas

Dlu msa 7weeks sampai 10weeks ye lah sis selalu kembung tp ni dh tk kembung mcm perut pun keras..masa scan 11weeks doc ckp usia kandungn sesuai LMP tp sy confused sbb sllu ny kawan2 ckp kn time scan tk serupa dgn LMP..hmmm

4y ago

Ikut je cakap doc sis. Selagi doc kata baby okay semua, so it should be okay.

Kadang2 sbb angin tu sis. Macam sy besar sbb perut lemak tebal. Tapi ada masa dia kecik kejap. Skrg dah nak 22w, besar la jugak. Berat pun kena jaga tak boleh naik sangat 😅