Nurul ZaSha, Malaysia

Suri rumah bekerja

About Nurul ZaSha

bayi tak berak 2 hari
Assalamualaikum momy smua. Normal ke baby kalau tak berak dua hri. Dri kelmarin sampai hri ni baby sy belum ada berak lg.
Klu baby bf mmg akn jrg berak kdg2 smpai smnggu tdak berak itu pun klu fully bf. Klu cmpur bf & formula jd mcmni la. Melainkan dia tdak sesuai dgn susu formula tu. Texture tahi mcmna? Lembik atau ket
..more
Minum formula atau bf?
Mandi nifas
Mandi nifas ni bila ye sepatutnya?? Sy dah 1 bulan 3 hri blum mndi nifas. sbb hari2 kluar darah sikit² smpai skrang. Kalau buka dara, ada warna kuning coklat kluar. Sy dah keliru lah..
Mandi nifas.. Boleh mndi lps melahirkan boleh sis.. Mandi nifas dgn mandi wajib lain.. Niat dia pon lain.. Saya dlu lps balik rumah saya terus mandi..
baby kuat berak lepas minum susu formula
Hi semua. Siapa baby dia mcm sy.. Lepas bagi susu formula baby berak. Sala je dah minum berak.. Baby sy bru 23hri. Trlampau kuat menyusu. X tahan bagi susu badan spenuhnya.. Sbb tu bg susu tmbahan. Mi
..read
Takpa tu sis. Baby baru lahir mmg banyak berak. Anak sy pun banyak berak. Lepas je susu dia berak. Tp susu badan sepenuhnya. Kalau dia cirit tu perlu risau sikit lah. Takut tak sesuai kan.
.. susu fm ape sis bgi sma baby sis?
darah nifas..
Mommy smua.. Darah nifas sepatutnya berapa lama ye? Lepas darah nifas akan haid kan? Sy berpantang 9hri dah takde darah keluar. Skrg dah 11hri brpantang.
VIP Member
Ikut org jgk kot.. Nifas sy habis nak dekat sebulan la jgk, haid plak dtg lepas 6bulan 😅
makanan ibu mnyusukan badan
Apa ye makann yg boleh makan kat luar bg ibu susukan badan kalau baby belum habis kuning? Sedih nya xtaau apa maknn boleh makan kat luar. Sehari jalan smpai kelaparan. Sbb risau kuning baby naik kala
..read
VIP Member
Anggur Hitam..
selamat bersalin
Alhamdulillah. Sy dah selamat bersalin kelmarin ptang. Baby boy berat 2.9 💕💕 Bersalin normal tp ada koyak sikit. Hihi. Alhamdulillah baby laju keluar. Pagi sy kluar darah coklat lpas cuci pakai pant
..read
perut asyik mengencang
Skrg dah 39week. Perut pun asyik mngencang je. Baby baru gerak 8kali ikut jam.skrg. 6:40 hmm.... Goyang2 perut suruh baby gerak ada jg dia gerak tp x kuat lah. Lpas tu kencang lg. Harap ni tnda nak be
..read
VIP Member
Kalau x cukup kiraan, boleh p spital terus... Semoga segala urusan sis dipermudahkan Allah
nama baby
Sebab jantina tak tau lg. So fikir nak pilih nama utk baby ni. Kalau lelaki Rizqiansyah Haidar Kalau perempuan Aaira Inara Comel tak 😅 Saja kita share hihi..
bengkak kaki
Sampai bengkak kaki sy bejalan saja smbil buat senaman sikit. Sy dah 38week 6day. Tp xde lg tnda2 nak bersalin. Tp baby asyik mengeras je 😅
VIP Member
Semoga d prmudhkan urusan
minyak selusuh
hi mommy. siapa yg ada pengalaman minum minyak selusuh? kandungan 38week dah boleh minum minyak slusuh x?. sy pernah minum ank prtama time nak meneran dah. tp skrg nak try minum minyak selusuh awal s
..read
Setahu sy kalau minum awal, akan sakit contraction kuat dan awal sedangkn bby belum nk kluar / bukaan masih sikit. Jdi akan sakit lama dan nnti effect dia takde tenaga dh bila nk teran bby.. atau risa
..more