Nak cite je ...

Pelik tapi benar dan kelakar... Ada tak ibu2 lain alami perkara mcm sye alami ni?? Kisahnye.. sye teringin nk makan aiskrim kon..tak kisah la ape2 janji kon perisa coklat.. mula2 sye abaikan je sebab esok tu sye kena minum air gula.. so x nak la tambah apa2 manisan kan.. Skli malam tu,tgh puasa ni sbb esok nk minum air gula.. perut sye sakit sgt.. mengeras lama lebih 10 minit dia keras,pujuk2 pun dia x mau lembut.. sudahnya,suami bwk sye ke hospital..walaupun sye tak nak mula2 sbb yela,x de turun tanda darah atau air dan sakit yg sye rse pada skala 2..tp suami yg risau sgt2 so pergila sye ke hospital malam tu... Sampai2 kt hospital,doktor tnye apa masalah ape semua kan sye pun jwb jela.. doktor cek,siap kena seluk 3x matt.. 1x dgn jari doktor, 2x dgn muncung itik yg plastik jernih tu... Adehhh😭 Okey,lepas tu doktor syak false constraction..lgpon sye bru 28w,esok nk minum air gula plk kan... Lama sye kt situ sudahnye doktor suh admit ward... Air gula pun cancel... Satu malam kt dlm wad,perut mengeras dan sakit jgk la sampai nurse duk sebelah katil pegang perut lepas cek BP dgn jantung baby tu... Esok pagi,doktor yg round pesakit bersama pakar tu kan.. pakar cek perut sye,masih keras.. keras sgt dia kata.. sye risau dah.. pakar suh nurse bg ubat,ubat tu masuk kt dlm branula la.. lepas nurse dh bg ubat,nurse duk sebelah lg pegang perut sbb masih keras.. adalah dalam sejam nurse tu duk sebelah sampai nurse tu suh sye selawat banyak2,pujuk baby.. risau baby nk kluo awal😭😂 Tiba waktu melawat,suami dtg melawat, sye minx dia belikan aiskrim kon coklat tak kisah jenama apa janji coklat.. dia pun bawak dan saya pun makan la aiskrim tu dlm wad.. lepas makan,sye tak tau la tp ad satu perasaan mcm lega..entahlah i donno how to describe that feeling tp rse lega lepas suami balik,perut sye xde keras2 lagi... Sye tergelak sambil usap perut,ckp dgn baby... "Awak keras sbb protes nk aiskrim ke?" Pastu dia tendang... Nurse dtg skli lg cek,perut dh lembut.. Nurse suruh pantau la kalau2 perut masih mengeras lama... Esok pagi,pakar dgn doktor dtg cek, Pakar: eh lembutnya... Syukur... Saya: ☺️ Pakar: okey la,bole balik la.. (Dia ckp bole balik lepas tnye soalan la ada turun air/darah ke tak) Skip** Lepas balik hospital dh beberapa hari.. sye teringin pulak nk ice blended.. minx suami belikan mse balik keje nnti sbb suami pakai kereta sye x de transport dan nk order food panda/grab mahal sgt... Suami kte dia blik lmbt hri ni sbb meeting.. kedai pun tutup dh kn... Perut sye mengeras lagi... Ha sudah... Sye tak panik kali ni sbb sye dpt rse dia nk ice blended tu.. jadi,sye cuma ckp kt suami,minx kwn dia belikan ice blended kt kedai mkn thailand area rumah(mmg dia ad buat ice blended) suami pun pelik kenapa nk jugak,esok kn boleh katanya.. sye nangis2 ckp nk jgk skrg... Tp nangis tipu2 jela,nangis minx simpati😂 Dapat..minum ice blended tu,perut tak keras dah... Haih macam2 ragam ya..

32 Balas

hahaha nasib saya tak sampai mengeras hari tu.. sepanjang mengandung tak pernah mengidam apa2.. tiba2 dah 30 minggu, terjaga tengah malam menangis2 nak aiskrim, tido bangun sambung nangis lagi.. 🤣 pagi2 suami bawak pergi drive thru mcd semata2 untuk beli aiskrim kon vanilla tu je.. malam sambung beli mokti pulak, masa balik dah nak dekat pukul 10 tp suami terus pusing kereta ckp kita singgah giant, beli aiskrim 1 tub, kot terjaga tengah malam takde nangis2 lagi.. 🤣