Admit ward

sye bru blik hospital ni..bukaan bru 2cm,doktor suruh admit ward plk jam 12.30tghri nnti..sye takde tanda apa2 lagi..sakit pun x..mengeras pun tak... boleh tak nak lari,x nak masuk wad..nanti kena paksa bersalin plkk😂 baru 2cm..knp nk kena masuk wad ekkk.. akak yg sme2 cek up doktor sebelah,dh 4cm doktor suruh balik..knp doktor sye suh admit wardddddd.. Arghh tanak2😂

2 Balas

sy bersalin anak kedua mcm ni la. sakit perut kerap,tp belum ada keluar darah atau air. pegi hosp bukaan 2cm. masa tu sy minta nak balik ruma dgn nurse,tp nurse berkeras tak bagi balik sebab takut terbersalin kat rumah. nasib baik la masa tu sy pasrah je,ikut cakap nurse. sebab 4-5 jam mcm tu sy terus bersalin. dah la masa sy masuk wad tu malam

Sya waktu cek bukaan baru 2cm, doc suru balik. 3cm baru boleh warded. Doc suru balik esok hari pagi. Sya mmg dah rasa soft contraction. Esoknya sya dtg bukaan dah 3cm terus warded. Dekat2 jam 2pm dah bersalin. Awak jalan dah mulai bukak dah. Baik awak standby je utk ke hospital bila2 masa, mcm tak lama lagi akan rasa contraction tu.