Perlu ke hospital ke?

Saya bru 24w..perut bhgn bwh sblh kiri sakit..kalau rate sakit 3/10.. lpstu sye rse perut sye mengeras bhgn bawah..suami kata baby kt bwh..sye risau la nk gi hospital tp suami kta nanti dulu..pujuk baby gerak ke atas sikit..sye dh pujuk2 ni..still sakit.. x de spotting xde turun darah just sakit mencucuk2.. perlu ke hospital tak?? Nk bg alasan apa kt suami eh sbb dia mcm x kisah pun + dia kata belum ada duit nk bwk ke hospital...

18 Balas

sis, hospital tak mahal pun..gi bahagian emergency hospital govt, bayar rm1. kalau kena jumpa doc pakar, rm5. kalau 3/10 biasa diorg tak warded. standard procedure dia akan scan je perut awak. pastu follow up kat klinik ibu anak. kalau kena warded pun, insyaAllah bawah rm100 je and lepas tu boleh claim MySalam sehari dapat rm50.

4w ago

klau warded sbb bersalin atau kaitan mengandng ni tk lps nk claim,saye da try,tak lulus

suami2 mmg pesen tenang.. geram kadg.. saya haritu leaking suami bawa pg swasta, lps dktr swasta suruh trus ke emergency baru dia gelabah hihi.. awak terus je ke emergency, byr rm1 je.. terus diorg tolak pkai wheel chair kalau kita pregnant.. servis pun sngt laju klau melibatkan ibu mengandung.. semoga dpermudahkan urusan sis ya

Hospital kerajaan rm5 je sis, g klinik kerajaan free je. G hospital bahagian PAC kalau teruk sgt sakit, belum tentu kena tahan kalau skala sakit 3/10. Kita ni isteri, kita yg mengandung melainkan suami doktor baru la kita ikut ckp dia psl sakit2 org perempuan ni.

Kalau suami saya ni mmg kena lepuk kepala dia dh🤦🏼‍♀️ bini sakit usaha la cari duit aduhaiii …. Bukan sampai ratus2 pon rm 5 je🤦🏼‍♀️ Kalau sakit lagi akak pergi KK dlu .. sbb nak trus ke Hospital ni Nak tggu lama nnti penat … pergi Kk senang sikit

bgtau misi or doc pesan Kalau ada rasa sakit kena g check.nk tau condition bb camne..nk diagnosis pun xtau sbb ape..mgkin sakit sbb angin/pencernaan..mgkin urine infection or whatever.nk ada ank kena berkorban n ikhtiar cari duit

xpe sis pergi je cek. biar doktor yg priksa. kalau ok blh balik.. kalau masalah kencing kotor ke mgkin pelu di perhatikan d wad. tp tgk lh apa finding doktor.. sbb kite tak dapat juga nak main anggap2 je. biar dr nilai..

pergi kk esok pagi awak. kena bersalin normal brp ringgit je, kalau czer dah berganda2. cakap la dgn suami elok2 ek nk gi cek je. kalau tk mampu sdri pujuk, libatkanla mak ayah

Tolong la pergi hospital. Sy 25w mula sakit sikit mcm angin tp lma2 lg sakit. Pergi hosp check dh ada bukaan dan bersalin. Anak extrem prem n xblh survive. Pls gi je hospital kerajaan

blh jadi salah mkn. bdn berangin...rasa mencucuk2.. sy kalau salah makan mmg berangin,tp utk lbh selamat pergi shj hosp.. kita pn xtau ap yg jd di dlm..semoga kndungan sis baik2 shj

Pegi hosp kerajaan je sis, insya-allah tak mahal dan kalau after check takde pape and boleh balik rumah, tak kena bayar pun