Mana kantung bayi?

Hai… hari isnin yang lepas sye buat ujian upt sebanyak 2 kali, hari ketiga pun sye buat skali lagi upt dan kesemuanya positif dan samar2. Sye nak bua scan bayi dekat klinik tetapi masa check kantung takde lagi , jadi doktor kata risau kandungan kuar rahim dan suruh sye scan dibahagian bawah di hospital. Doktor kat klinik tu bagi sye surat refer dan esok tu sye trus ke klinik, dlm mse yg sama sye terasa sakit bawah abdomen. Alhamdulillah slepas check dekat hospital tiada masalah diluar rahim sye, buat upt lagi pun positive dan doktor sah kan sye dah 7 minggu mengandung tapi doktor nak ambik darah sbb sama ada telur tu bru sgt smpai tak nampak atau sye dah keguguran. Sye risau nak tggu keputusannya esok sbb dia sruh dtg ambik darah lagi esok. 😥😥😥

1 Balas

tolong la mommy, early pregnancy scan tolong la jgn buat bwh dri 8w. selagi xda bleeding, tgu 8w ke atas bru pegi scan. bila kandungan tu bru nak menjadi mmg la x nampak apa. hanya nmpk dinding rahim menebal. 8w tu pon ade je org bru nmpk kantung lagi. xde heartbeat. xde janin. ramai dh yg dlm ni explain kenapa x boleh scan bwh 8w, sebab kan benda2 mcm ni la nk suruh elak.