memang mcm ni ke...

Pegi kk last week cek hb..bacaan hb 10.0...spnjang cek up itu laa 1st time drop tp blm thap teruk lg laa..nurse takut nanti next cek up drop lg dia gantikan ubat tmbah drh iron tablet pegi ubat zincofer kaler merah tu.. sblm tu mkn ubat tmbah & 3 jnis lg tu..ok aja..dpt telan.. tp dah 3hri mkn zincofer tu rasa pening..meloya.. trus rasa berat kpla nak tdo..mmg mcm tu ke? Ada jg baca kwn2 yg lain dlm ni pun mkm tu jd mual2..pening.. xsesuai ke atau mmg itu effect dia? Tp stakat 4hri ni..telan xlah muntah cuma kesannya bt sy xslesa..pening..loya.

1 Balas

Ya memang akan loya. Tips saya. Sis minum susu + makan la cupcake or roti isi perut sikit. Lepas tu makan zincofer tu. Konfirm tak ada rasa nak muntah ke apa. If sy rasa nak muntah/mual. Sy minum air sejuk oren sunquick

5y ago

Tq sis utk tipsnya.. Sy akan cuba sis..