25 weeks pregnant HB 11.2

Zincofer kena makan berapa kali sehari?sy sebelum ni kena mkn ubat yang 4 jenis tu kemudian kk bg zincofer,sy try 3 hari..muntah2 je setiap kali telan.. lepastu sy tukar balik ubat 4 jenis,masa tu kena mkn sebiji sehari,HB sy waktu tu mmg 13.8 paling tinggi,kemudian sebelum check up y latest ni dua tiga hari sebelum sy mkn zincofer yang dpt sebelum ni sbb ubat 4 jenis dah habis sebelum check up,ada sekali tu muntah bila telan zincofer,esoknya check up HB 11.2,dpt ubat zincofer lg n kena telan dua kali sehari..masalahnya y kena telan sekali pon sy trauma dgn ubat zincofer ni,ini tiba2 kena telan dua kali pulak..tp sy telan sebiji sekali je walaupun yang latest ni dia tulis 2 kali sehari sbbnya sy xnk la kalau telan waktu siang tu akn muntah2, dgnnya bz bekerja lg siang hari risau mengganggu kerja...jd apa pendapat rakan2 semua kalau sy telan sekali je sehari ubat zincofer ni?ok x?

1 Balas

Try telan dgn air masam2 macam air limau/sunquick tanpa gula. Sy selalu telan dgn air pati delima gulsan.

2y ago

sy da try,kemudian muntah