Muka breakout

Normal ke muka breakout first trimester?😭🥹 Ank first dlu xde alahan ape2 pun

8 Balas

Normal sis..setiap org alahan lain2..mcm sy, first trimester bdn lemah, alahan bau trmasuk bau masakan & suami 🤣 pastu kerap muntah2..2nd trimester pulak dah stop alahan tapi mula kena carpal tunnel syndrome kat tangan kanan & makin teruk bila masuk 3rd trimester, hidung kerap sumbat, tidur berdengkur, muka timbul bump putih xsure ape..3rd trimester, sakit2 bdn & celah kelangkang, muka kusam & leher dada naik kutil kecik halus.. Lps bersalin sume dah tiada kecuali rse sengal2 kat celah kelangkang, bump putih kat muka pun dh mula surut, kutil halus masih ada 🥲

Normal awak,perubahan hormon..masa ank first muka sy breakout sampai bsalin..pregnant anak kedua nie,trimester pertama je breakout,lepas tu skrg trimester ke3 ok dh xada jerawat walaupon xpakai skincare pelembap ke apa...

saya dari first trimester smpai sekrang tunggu masa muka breakout. walhal pencuci muka sama je.. nasib la saya jenis memang malas nak keluar, takda la malu sangat dengan muka 🤣

Sblm pregnant muka saya 1 apa biji pun tak ada, bila pregnant habis breakout teruk muka, skrg tri3 pun tak hlg lagi, pakai skincare apa pun tak jd apa😅 tabah jala

Normal sbb perubahan hormon. Gentle cleanser dh memadai. Sbb surut kjap hormonal acne tu.

normal. kulit muka sy jd hitam. mmg xde seri langsung bila msuk 8 bln.

normal. hormon tengah tinggi. setiap pregnancy memang lain alahan dia.

pd sy, normal. nanti masa 2nd trimester dia elok sndiri