Breakout

Betul ke kalau pregnant, alahan tak teruk, muka breakout, tanda mengandungkan anak lelaki? Masa mengandungkan anak pertama dulu, alahan teruk, muka flawless je, dapat anak perempuan.

31 Balas

Sy xda alahan lgsg.. Makin sihat je. Mkn pun selera je..tp muka agak sembab & hidung kembang sikit. Muka kurang seri & mcm krg keyakinan diri.. jd bila nak kluar tu nak xnak tepek la make up ala kadar yg plg simple dah.. Part bdn pulak, bdn lain elok cuma area leher & tengkuk agak kering, under breast & armpit pun sama. Jd sy apply lotion pelembab je once in a while ms perlu. Kat leher tu plg xsuk sb terang sgt garis2 leher dah. Dulu halus je.. Xapalah, semua ni demi anak tercinta..

4y ago

Sama dgn sy 😅

Tak semestinya nya, muka saya masa pregnant flawless. Ramai cakap glowing. Saya pun langsung takde alahan sepanjang mengandung. Alhamdulillah. Bersalin anak lelaki. Saya tengok officemate saya yg pregnant beberapa bulan awal drpd saya, siap keluar masuk hospital sebab alahan teruk. Tapi dia pun bersalin baby boy.

Sy plk alahan teruk sgt hmpir 2bln lbih smpi berat bdn turun..muka berminyak,berjeragat kat dahi(sblm preggy mmg muka jnis xbrjerawat),ketiak n leher gelap😅scan py scan gegirl hehe😂🤭 xpe lps bersalin kena berbhbis mengembalikan keserian wajah n sgalanya..insyallah ble 😊

Sy mcm tu.. Muka memang barai, pastu kulit mcm berdaki lg2 kt leher.. Mmg dpt baby boy.. Tp sebenarnye tu bukan penentu pon.. Stiap org xsame.. Tp nnt seri tu pegi kt baby tu betul kot.. Sbb baby nmpk berseri je muka even boy.. Hihi

Its depends on kita punya hormon. Tp saya pun mcm tu jgk. At frst tri, muka mgelupas, kering, kusam. Then strt 3rd tri leher, ketiak,jd daki hitam, pastu mgelupas kt bhgian daki, mcm kurap pun ade. Kejap muncul, kejap hilang.

Saya tgh mengalami..pregnant kali ni langsung x ada alahan (anak ke 3) tapi tetiba muka breakout teruk..pregnant sblm ni muka ok je..ramai y tegur muka breakout😭 saya blm scan lg baby apa, mgu dpn baru nk scan details (24w)

4y ago

sis sdh cek ka, baby boy or girl?

Bergantung kpd hormon seseorang... Semua tu mitos je jgn la percaya.. Xkesah la jantina lelaki ke perempuan ke janji ank tu sihat.. Mcm sy mse trimester 2 muke penuh jerawat naik trimester 3 flawless blik muke berseri je...

hormon setiap ibu mengandung xsama... sy pun breakout teruk muka skrg... jerawat batu menyindah berjemaah... tp kandungan sy masih br utk judge... cuma setiap org xsama... jd xleh nak judge dpt baby dr sickness yg sama...

Betul alahan saya x teruk... Muka.... X la teruk sangat.. Biasa saja rasanya.. Tapi perut bentuk mau kedepan haha x tau mau cakap mcm mna... Ramai yg teka anak boy. N ya... Saya dpt anak llki.. 😘

saya anak lelaki x de alami alahan yg teruk tetapi bila ank prmpuan sabun mandi pn saya x boleh nk bau, aptahlagi nk guna, now preggy ank lelaki alhamdulilah tiada apa² alahan,