Breakout

Hai mummy semua, kalau muka breakout pembawakan mmg tak blh buat ape2 ek ? Tolong please, muka breakout teruk?.

7 Balas

Sye awal2 preggy muka pun breakout naik jerawat kecik2. Smpai ramai ckap pregnant baby boy. Skali mmg btol pulak 😂 Bila da msuk 5 bulan mcm tu slowly dia surut and skarang da msuk 27w muka da clear takde jerawat lagi. Sis kena sabar skit ye. Kadang2 sbb faktor hormon

4y ago

amin...harap hilang lah😊

Biarkam je sis....hormon tu...sy awal.preggy pon gitu...lepas tu okay sndri muka nya... Awal2 kusam aje... Bila da msuk 3-4 bulan bru dpt kulit muka cm sblum preggy

4y ago

Yeee sy pon cmtu... Nty die akn okey blik..buat je rutin harian penjagaan muka..

Trbalik pula sis, saya sebelum pregnant muka teruk sangat dgn breakout. Mula pregnant anak pertama sampailah selepas bersalin bukan main flawless. 😅😂

4y ago

saya mula2 ok.. skrg ni makin mnjadi2. redho je lah😌.

Better biarkan je sis. Itu sebab hormone. Sebab saya pernah baca yg salicylic Acid (bahan dalam cosmetics untuk rawat jerawat) bahaya untuk ibu mengandung.

4y ago

itu lah.. saya pon ada baca. muka skrg mmg free tak berani pakai apa2 cosmetics. sabun muka je hari2 pakai pncuci aiken.

Sabar la sis..hormon tgh berubah to..nty slow² akn ok blik..sy pon mula2 preggy naik jerawat.. skrg alhamdullilah da ok

4y ago

mula2 mmg mcm positive je pikir preggy. makin tu yg stress. amin harap lepas ni ok blik.

Saya dulu awal pregnant breakout sis. Dh masok 4 bulan takde lagi dh jerawat. Hormon kut

4y ago

saya naik sari 3 bulan smpi lah skrg 6bulan. makin bnyk.. pasir pun ye..besar2 pun ye..

Sy start 4 bulan ni muka breakout terok 😭😭😭 sedih nengoknya

4y ago

saya start 3lbih naik skit2 je. skrg tiap hari mmg ade je yg naik.. jadi stress pulak tgk. rasa muka buruk sgt😌.