First time 🙂

Normal ke kiraan weeks apps dengan scan berubah ? Sebab masa awal scan dah 5weeks sama kiraan dengan apps sebab ikut last period, then datang untuk kali kedua sepatutnya dah 7weeks tapi scan bila scan doc kate 6weeks pulak ? Saya takfaham lah

9 Balas

sy pn sme jgk .pg scan tp doc ckp tk nmpk lg sbb msih awl . lps tu sy cek pkai clear blue 2-3 weeks dlm apps pulak 5weeks tk tw mne betul ..sy pun tk fhm kiraan mcm mne .

3y ago

Maaf puan kalau 2-3 bukan weeks kandungan puan.. mksdnya 4-5 weeks puan..

Normal mommy.. Sbb doktor ukur weeks baby mengikut saiz kantung yg tbentuk dlm rahim mommy. Saya pun mcm tu jgk 😉 #TAPSupermoms #TAPactiveusers

normal sis. sy minggu lepas scan doc ckap baby besar dr tarikh yg sepatut nyaa. and doc ckap selagi tak lari jauh dr yg ikut last period takpa

3y ago

sy hari tu ikut lmp. then dah dapt edd. tp tak sama dgn yg sy ada kat apps period sy. last week scan lagi baru sama

Dlm apps ikut kiraan LMP. Kalau scan weeks baby ikut kiraan size baby. Doc kata normal kalau tak lari jauh weeks tu.

Normal saya ikuh kitaran haid dah 11week tapi bila scan ukuran baby baru 10+ saja

Normal. Tiap kali scan mmg kdg2 berubah sbb dorg kira panjang baby tu.

normal sis.. i punn sama jgk.. tp doc kata ikut scan first ..

normal sis

normal