scan bby

Hi smua . Kalau ikut kiraan apps sptutnya saya dah 8weeks arini.. harini pegi scan dkt klinik , tpi bby bru 6weeks 2days . Normal ke cmni? #firstbby

scan bby
12 Balas

Yer .. normal. Sbb sy sedang melalui. Da 2 kali scan result same.. mgu depan next apoiment ngan doc kk nk confirmkan edd. Usia scan lewat seminggu dr lmp. Beza seminggu doc kate okay lagi. Yg penting masih membesar tiap2 mgu. Kes sy. Mase 5 week tak nampak kantung. Scan lagi 2 mggu. Nampak semua. Cuma ikut scan baru 6 week. Patutnya 7 week. Buat buku pink ikut last period. 10 week. Lpas 2 week apoiment ngan doc kk.. dia scan ukuran baby baru 11 week. Repeat lagi 2 mggu. So selasa ni laa nk scan lagi.. tgk progress baby.

4y ago

Takyah ubah dulu.. sb klu masalh mcam ni.. kiraan scan yg valid. Paling senang nk paham sb ovulate lewat or salah kiraan 1st day period. Wallhualam.

sama macam saya sis. jantung bby belum nampak lagi. n sye spotting sampai bleeding masuk 5 hari. harap bby membesar dgn sempurna dan cukup sifat. 2 minggu lagi scan hospital semula cek jantung bby

4y ago

terima kasih sis.. memang positif je ni..

normal je tu, secanggih mana pun alat2 kat hospital tu belum tentu tepat, cam saya time kena warded before bersalin doctor scan kata baby berat 2.4KG je bila lahir esok tu timbang 2.7KG 😂

4y ago

Sis amal supplement apa apa time mengandung?

Sy punya pdpt,,apps lbh cepat kiraan kandungan berbanding yg nurse /doktor kira kat klinik..last year app 17w tp klinik kira br 16w2d

Jgn risau mmg cmtu susah nk nampak awal awal sy pon sama skrg dh 9 minggu baru nampak . Dia lari satu minggu

Normal je sis..jgn risau sgt. Yg penting jaga diri. Jgn buat kerja berat2. Mntk tlg suami buatkan :)

Normal ..sbb dlm scan tu la yg betul ..

Normal sis .. sy dulu pun cm tu

4y ago

Yeke sis . Alhamdulilah kalau normal .. x juga saya susah hati . 😊

Yes normal .

Normal..