7 weeks 2 days

Normal ke kalau dah 7 minggu masih xde rase pape. Rasa mcm biasa je. Mual xde. Mengidam pun xde. Letih sgt pun xde. Cuma breast je sakit sikit. Tu pun dah kurang sakit dr awal2 pregnant hari tu. Ada yg mcm sy tak? First pregnancy. Xde pengalaman.

61 Balas

alhamdulillah laa sis dapat merasa nikmat pregnancy tanpa sebarang alahan sis itu rezeki sis lain ibu lain sis pembawakannya ibu ibu hamil lain ada tu teruk sangat alahannya, jadi syukurlah, cuma kena lebih hati hati sikit la kdg kita terlupa yang kita ni pregnant sebab tade apa apa alahan awal pregnancy ni selagi ta merasa rahim tu berkembang besar or merasa tendangan anak klu ada tu, memang set in mind la kita pregnant

Sy dari awal preg uda ada alahan😅😅 terukkk sgt..tak suka hidu bau masakan...tak nak mkn nasi minum air pun memilih😅😅 nak air minerel ja tak nak air yg d msk d ruma...n tiap pagi pening2 nak muntah tp tak muntah2 scan 12minggu da nmpk bby 1...skli scan 14week doktr bilang twins...wahhh melompat2 hati sy d dlm😅😅...ptut la alahan sy terukk sgt2 yg ke 2 ni😁😁😁

4y ago

Waahh..twins😍

Normal jak to sis... Mcm sya jgk bgtu.. Tak ada langsung mornink sickness atw sakit apa²...smpai 31 mnggu still mcm biasa jak.. Cma suami jak yg ambil semua to.... Sya pun first pregnancy ni... Smpai sya pregnant pun sya tak tw... Bila dah msuk 9mnggu baru sya tw sya pregnant sbb lewat haid to yg terus chek upt dan positif pregnant.....

Saya . Alahan time 4 weeks tu jee. Skrang dh 9weeks. Alhamdulillah tkde alahan. Makan pun ok jee.. cuma asyik nak mnum laicikang je.. jumaat lepas g scan alhamdulillah dah nampak janin dan heartbeat baby... dan tadi pun g cekup.. nurse tu kata normal. Dan badan kita semua lain2 tak sama...

Bgus la takde alahan sis.. Sy start dari 7weeks smpi skrg dah nak masuk 13weeks alahan Masih tak hilang² kalau boleh nak baring sepnjg Hari makan tak selera, masuk dapur mual.. huhuhu.. mana lg nak layan anak ke 2 baru umur 3thn.. nasib baik anak 1st 5yr masuk taska dah..

Untung mcm tu sis. Sy masuk je 7week dari ank 1st n now 3rd bby. Muntah2, loya, kekdg bau nasi pun xlalu..ayam goreng lagila. Seksa jiwa raga. Ulg alik blik air. Mcm nk duduk je blik air. Smpila 3bln lbih seksa mcm tu. Tpi itulah moment terindah. Tpi rasa sis awal lgi kot.

Sy dr thu mgndg mmg xde alahn lgsg... Dr kuat mkn skrg slre mkn je dh bkurg... Alahan lain2 mmg xde... G scan 8w bru2 nie.. Alhamdulillah bby sihat je.. Kdg2 risau jgk sbb xde alahan ap kn.. Dc bgthu normal je xde alahan lgsg.. Ikt atas bdn kita..

sama sis sy mcm tu jgk bulan lepas inngtkan nak period sbb breast bengkak,check upt lps 3/4hri lwt period date rupanya pregnant..hrini dh 7w 3d pregnant..breast masih bengkak dan sakitt sgt tp xde mual xde alahan lain cuma lesu sikit je

setiap org dia berbeza sis.. ada yg smpai nak brsalin pun xda morning sickness, xde mual2 atau mengidam. mcm sy kandungn masuk 3 bulan baru ada mual dan pening2. x suka hidu bau masakan terutama. muntah bila tehidu bau bawang je.

Tgk org sis..sy mula2 dpt tau pregnant heran gak nape xalah.masuk je 2 bulan amikkk..alah teruk,dgn xblh mkn..muntah xberenti sampai la nk masuk 5 bln dh ni.still alah..Jgn di mintak..dpt nt xtahan plak😂