Tak rasa mual/loya

Ada tak yg mcm saya, dah 6weeks tp xde rasa mcm loya pun. Mkn lalu je mcm biasa. Kdg risau sebab masa pregnant janin x berkembang dulu mmg xde rasa loya/muntah/pening.

3 Balas

Ada orang mmg direzekikan tak rasa semua tu tapi alhamdulillah baby sihat je waktu lahir. InshaAllah takda apa. Yang penting puan jaga diri, makan ubat yg dibekalkan KK, acid folic jgn tinggal. Saya mcm tu awal2, kemudian dok fikir mcm Puan juga. Tak lama tu dtg alahan dia, teruk sgt Puan. Sampai skrg pun kurang selera nak makan apa2. Jgn minta dtg.. Doa yang baik baik aja. Semoga selamat kandungan puan sampai melahirkan... 😊

4y ago

Terima kasih sis. Hrp semuanya ok. Insyallah.

Ya saya awal pregnancy tiada alahan teruk. Alhamdulilah.. Alahan muntah2 takda. Bila gosok gigi, berkumur je loya sikit. Tu pun saya cover diri dgn usap dada. Alhamdulilah ok.. InshaaAllah takda apa2 Puan. Janji baby sihat didalam🥰

4y ago

Sama kite😂

Hi kandungan awak Okay tak?