4week,tiada alahan

Assalamualaikum..normal ke 4w xde alahan,xde sakit breast,cuma nampk la puting tu besar sikit dari dlu..xde morning sickness, keputihan pn biasa je,sikit..yg rasa hanya sengal2 biasa kt ari2..tkut plk,biasa org lain ada alahan dan simptom lain..sy ni biasa je,ke awal sngt lgi? yg sy thu mak dan kakak sy dlu kuat alahan..sy ni mcm tertunggu2 ,tpi xde..First pregnancy

49 Balas

First baby dari tau pregnant sampai baby lahir langsung xda alahan and now 1st anak tu dah 4thn, 2nd pregnancy sama gak x de alahan langsung tp blighted ovum berthn sampai week 11 je, now 3rd pregnancy dlm 8th weeks pun xda alahan, harap mmg langsung xda alahan coz husband kerja offshore so i sll imagine if i ada alahan dpt x i survive sendiri coz im working mom, nak kene urus anak 4thn tu sekolah sumer, selalu bersyukur biler fikir setiap kali pregnancy mmg xde alahan. Cumer yg ke 3 pregnancy nie bdn kerap penat and mengantuk jer.. So jgn risau lain bdn lain pembawaan dia..

12mo ago

Dulu blighted ovum mmg xde symptom.. Mmg sumer mcm pregnant just that biler scan week 7,8,9 mmg xde nmpk apa2.. So trpksa tunggu week 10 and 11 tunggu jatuh sendiri. Tp i jenis yg jatuh sendiri gak tp byk blood clot so tpksa buat dnc.. Nie cuma sharing eh, i harap2 n doa2kan baby u ok. I pun sampai skrg masih trauma coz now pregnant lg blk week 8 so ada juga kerisauan tiap2 mlm.. Huhu.. Kita doa2 kan smua nya baik2 jer.. 🙏

walaikumslam.. normal je sis jgn risau sbb saya pun dari awal ngadung sampai dah masuk trimester kedua xde alahan pape mabuk semua xde sbb laki yg ambik tuh semua heheee .. semoga ibu dan baby sihat selalu jangan dipikirkan sangat nak lega kan hati sis boleh jumpa nurse tanya insyaallah xde Pape kita sesama semangat ye sis dan semoga sepanjang kehamilan kita dijauhkan sebarang penyakit dan mabuk teruk aaminn 🤲🏻 🥰

12mo ago

Aamiin 🤲..tq sis bagi kata2 smngat

sy dari awal pregnant sampai la bersalin alhamdulillah xde langsung alahan sis. boleh bau macam biasa, boleh makan macam biasa. memang xde langsung muntah2 ke ape nye. adik sy pulak teruk alahan sampai kena warded hospital. xsemestinye org pregnant tu mesti ada alahan. ade org xde langsung alahan dia. dan xsemesti nye kita punye experience pregnant tu sama dengan family kita yg lain.

12mo ago

alhamdulillah..syukur akak xde alahan..hrap2 sy pn mcm tu jgk

normal je awak. ada mommy masok 6w keatas baru start. ada mommy masok 2nd tremister baru alahan datang. setiap org xsama awak mcm sy 1st & 2nd pregnancy xde morning sickness sampai hari bersalin. xde simptom sakit breast pon dr awal check upt. cuma ada jerawat naik blkg bdn je. alhamdulillah xde breakout. boleh mkn je pape sy nk mkn. boleh berkerja sampai hari bersalin

Normal je sis. sy pon mcm sis. tak ada alahan langsung. sampai kadang terpikir betol ke diri ini pregnant. Apa2 pon sis jgn minta alahan ni. kalau dan kena percaya lah sis mesti tak tahan. Sy pon tiada alahan dri awal mengandung. skrg kandungan saya dah 5bulan tp masih tiada alahan. Amiin semoga tiadalah alahan sepanjang pregnant ni. 😊❤️

12mo ago

kan samalah. xpew sis kita pikir yg baik2 je utk baby kita. asalkan xada spotting atau bleeding InSyaAllah baby sihat je

Normal dear. Awal lagi tu. Dah masuk 6weeks kantung terbentuk, dah masuk 9-10weeks akan start ada janin. Time tu mmg kaw2 alahan sampai la 2nd trimester. Tapi actually alahan ni deends jugak. Ada yang takde alahan lansung sampai beranak. Ada yang sampai 2nd trimester. Apa pun, welcome to parenthood enjoy your pregnancy ya 😘 take care

wslm. normal sis kalau seawal 4w blm ada alahan. sy dari 4w ke 7w kerja asyik laparrrr je. lepas mkn, mkn. masuk je 8w terus nk mkn pun takde selera walau perut lapar tp gagahkan diri jgk utk mkn. lepas mkn, muntah. RIP mknn & minuman td 😂 14w baru alahan kurang. alhamdulillah 😊

12mo ago

tq sis. insyaAllah awk & baby pun ok. as long as tumbesaran baby ikut week & awk takde kua apa² spotting or bleeding should be no problem. tak perlu risau kalau pregnancy awk tak sama dgn mak & kakak awk. lain org lain pengalaman tp blh jadikan mereka rujukan 😊

saya dulu anak pertama dan kedua pun tak ada alahan... cuma alahan tu kena pada suami... nasib laa.. kekadang org lain yang kena... kekadang Allah nak mudahkan urusan kita... yang penting baby sihat... Alahan depends pada individu.. dan rezki jugak tuu... semoga mommy and baby sihat yer.. Aminn

Normal je wak. Rezeki latu takde alahan. Alahan ni jangan di mintak. Kang kena alahan nk mkn pon xboleh, lembik aje. Saya pon tgh pregnant dh 4 bulan kandungan. Alhamdulillah lngsung takde alahan dri awal pregnant. Baby okay je. Makan pon berselera. Bersyukur sgt patutnya takde alahan hehe

12mo ago

alhamdulillah..sy bkn apa tkut ada yg xkena dgn baby je

Masa sy 4 weeks pun sy pelik takde alahan.. sbb ank pertama dlu ada dah lepas dpt tau +.. smpai je 6 weeks terus start smpai skrg dah 5 bulan xberhenti alahan nya 🧐🙂 hehe kita lalui jelah 💪🏻 rasanya sbb yg ni lain jantina jd alahan nya lain mcm pulak

12mo ago

alhamdulillah..smoga sis dan baby baik2 saja..sy ni mcm2 fikir hamil luar rahim la apa la..risau