makan

its normal ka tak lalu makan nasi, tapi bihun maggi kfc ap tu lalu pulak, makan nasi dengan lauk ja mesti nak muntah balik, dia jadi sebu perut, mommies ada masalah yg sama tak? risau pulak tak ambik nasi

17 Balas

Sy pon mcm tu. Skg dah msuk 7bln msih xlalu nk mkn nasi. So nurse sarankn mkn ap shj selain nasi utk cukupkn zat kpd bby. Berat sy turun 2.5kg sejak preggy ni, tp bila scan bby punya berat naik ok. Kfc mcd piza mee goreng smua lalu smpai suami melawak kata bby & sy bkomplot nk mkn sedap ja setiap hr. 😂

normal sis..mmg kebanyakannye jd lalu dgn mknn yg x sihat😅 nk2 lg maggi..haha.mkn la tp sikit2 je ye..sy mkn maggi jgk masa pregnant tp masa kandungan da 6 7 bulan ..tu pun control jgk, makan sesudu dua je tu pun time masakkan untuk husband..klu x control mau semangkuk abes😬

Saya pun gitu sis. Kalau makan nasi tu ambik sikit je sbb tak lalu tengok nasi. Tapi kalau mi, bihun, spaghetti, kfc, mcD, makanan2 yang sewaktu dengannya saya ada selera. Kalau tak dpt makanan yg saya suka saya kunyah buah buahan je laa. Itu je yg bukak selera makan.

4y ago

Haha samalah. Hat mahal2 makan habissss

Sya pula sejak pregnt ni kurang mkn nasi,kdg ambik sikit pun tak habis...tak mcm sebelum ni sya mmg kuat mkn nasi..risau juga sbab msa check up,berat bdn sya menurun.

Normal. Sy pun sama xblh mkn nasi dan lauk2 yg berkuah. Kena cuba mcm2 mkanan cari yg sesuai. Bihun sy blh terima. Nasi blh mkn 2,3 suap je..

Normal. Sy alahan dgn nasi and lauk pauk. So sy gnti selain tuh mcm laksa, laksam, tomyam masam2, ketiau sup, coco crunch, roti, buah.

Ramai je sis ibu mgdnung yg x dpt mkn nasi, x de masalah pun sbb minun tu same je dgn nasi.

Roti, sayur, buah, bihun, mee, pasta semua tu boleh. Tapi kurangkan makan fast food ye.

Normal. Tp kalau bole makan yg healty foods je

Tgh alami😣 xtau nk mkn ap