Tak Lalu Nasi ?

Sapa yang macam saya? Tak lalu nasi dan cuma selera makan makanan berkuah saja contoh bihun / mee sup dan laksa? Saya banyak topap makanan macam buah, kurma kekacang, susu dan minum air suam banyak sebab tak lalu nak makan nasi, kalau makan ja muntah ?

17 Balas

Sama mcm saya sis, tak boleh langsung pon tgk nasi. Skrg tgh pregnant 1st trimester tapi sis boleh makan juga. Saya nk mkn apa pun tk boleh muntah semula. Hmm teringin nk makan tapi takut muntah 😣😣😣😣

4y ago

Saya makan buahan aje sis.. Selain buah, saya ratah lauk.. sekadar alas perut tu pon tutup hidung makan 😜😅

Saya mcm sis jugak, xlalu nak makan nasi, makan nasi je naik la loya, angin dlm badan, tapi kalau nasi in form mcm bubur atau nasi impit, makan okay je. Huhuhu pelik betul

saya pon centu jugak masa awal pregnant. yg pelik nya saya tak lalu nk makan lauk mak mertua org lain masak, ok je. rasa nk muntah kalau makan. masuk trimester kedua baru ok.

4y ago

normal. saya trimester pertama pon tak makan nasi jugak. tp topup laa dgn makanan lain yg ada nutrisi lebih kurang samaa

saya pon baru juga sy ikut mood juga adakala nk mkn nasi adakala tengok nasi kepala terus sakit macam loya tengok mee pon loya kalo mkn buah pelam laju 😅

4y ago

Kan sama la

ouhh patut la saya mkn nasi terkulat3 . ada jugak alhan tak lalu mkn nasi ea . tapi bubur saya lajuuu jekkk . nasi tuh mcm tak berselera

Sama la saya skrg tak lalu sangat nak makan nasi more kepada nak makan kuah2 mcm sup tulang ke uishh pikir pun dah sedap hihihi

sama laa.. nasik memang tk lalu.. kadang masak tuk suami dgn ank jer..ibu dpt mkan bihun ke apa² asal berkuah bukan nasik..

samaaaaaaa. saya makan nasi pun muntah . saya try makan mee/mihun/kueyteow/ spagetti ok sikit. tp cepat kenyang & cepat lapar balik

4y ago

Betul, kadang baru ja lepas makan perut rasa kosong macam tak makan apa lagi 😭😭

Sama saya. Masak nasi. Husben je makan. Lebih suka hirup kuah, masam2. Pastu sulam dengan air sunquick

Sama la dgn saya.. Mkn nasi ja stgi x sampai 5 mnt keluar balik.. Hat goreng2.. Minyak2 pon x boleh..

4y ago

Air sunquick tu saya bancuh pekat tanpa gula letak dlm peti ais.. Bila mulut pahit ja saya minum sikit2.. Tdi gi beli air oren twister tu pulak..