tak lalu makan nasi

hi semua ..sy pregnant dh 7weeks sy tak lalu nk makan nasi kalau makan pon 2-3 suap je.. lauk pon kurng makan.. skrg nak makan buah je.. ? tak pe ke?

12 Balas

Ok lah tu jnji isi pert n mnum ssu ke.. sy dri awl hamil smpai skrg 30 mnggu bole di kira smnggu mkn nsi skli dua tpi dlm bpe suap jew.. yg sy suka buah n mee jew.. tpi sy mnum ssu jgk.. alhamdulillah bert bby ok.. sis mkn buah je its ok sb dh tekak sis xbole trima nsi kn..

saya pregnant 10 week.. kerap masuk angin kdang2 sampai Naik gastric . semua Makanan boleh masuk. tapi tu la kalau dah Mai angin tu mutah pun kluar angin je sampai sakit dada 😩 makan lewat terus sakit ulu hati. pedih rasa mcam nk menangis 😥

okey lh tu, sekurang nya alas perut sikit... pagi tu minum milo panas dgn roti ke... yg penting mkn, jgn x mkn langsung... kurangkn mknan pedas dan berminyak

sy pun sama skrg, 7w trseksanya nk telan nasi. rse mcm nk mkn mihun je tiap hari tp fkir yg dlm prut ni trpkse jgk telan. sikit tpi berulang

Sama la, rasa xda selera nak makan, sehari makan sekali je waktu pagi, risau jugak effect dkt kandungan, skrg dh 9 week

saya pon tk lalu nk mkn nasi tekak meloye x selera nk makan.. dh 2,3 hrini tk mkn nasi risau jgak bru 5 week kalau nk mkn manggie tkpe ke..

4y ago

Dri yg dr bgi thu jngn mkn mknan sgra krna bnyk bhan prsa yg blh mrosak kan buah pngng baby dn bnyk lgi...

xpe.. sy pun mcm sis awal2.. makan sayur makan sandwich makan buah.. makan nasi 3 suap byk dah tu... pastu muntah

Sma lh mcm sy.. Skrg prgnt 10 week tk blh mkn nsi tngk nsi je nk muntah.. So yg blh mkn roti sahaja.

walaupon 2 3 suap kerap kn mkn...buah bselang la susu ke roti ke....jnji xlapa

Xpe mommy. Buah pon byk khasiat. Klau blh cuba mkn sayur2 & salad jgk yer