Tak lalu makan

Hai mommies. Saya baru 9w tapi tak lalu betul makan nasi tapi kalau bagi maggi,habis licin saya makan 😅 rasa masam pedas panas tu kena betul ngan tekak. Tak selalu makan tapi risau juga sebab masih awal. Kalau makan nasi, 2-3 suap dah rasa loya 🥹🥲 #firstbaby

5 Balas

Kalau saya boleh je makan nasi. Tapi tu laa bila dah sekali makan nasi waktu tengahari, malam tu memang rasa tak nak makan nasi. Saya pun makan je mihun perisa tomyam tu. 🤭 kadang2 tekak rasa nak makan benda lain je. Tak nak benda yg sama. 🥲

xyah risau sis. mkn je tpi letak perisa dia setgh peket je. sye masa mengandung 1st trim dulu mmg hari2 mkn meggi. sbb tu je boleh telan. tpi sye tmbh telur, asalkan ada protein.

1y ago

Wow hari2 😆.. alhamdulillah kalau itu je yang mampu masuk tekak kan

Sama la kita. Kalau maggi tu gembira betul tekak dapat makan. Tapi kena letak sayur, protein jugak tauu. Perencah letak setengah je okayyy.

makan je apa yang lalu. saya nasi memang tak boleh dah sebab bila makan nasi rasa mual je, selagi tak muntah selagi tu tak selesa

Cuba la makan masa raya ni, inshaallah, saya hritu 2 minggu tk makan nasi, seksa.. raya ni ada selera sbb ramai2 makn kot