Helppleasemom

Hi nk tanya berapa byk beg yg perlu bawa ke hospita utk bersalin ye? Atau 1 beg je. Campur semua? brg ibu brg anak? Nanti dalam LR kena bawa apa ye? Kena bawa beg x? Maaf tanya first mom.

20 Balas

1beg sya.1beg bby..sy bwa beg kcik ja mls nk usung byk2...bwa kain batik..sweeter..bju utk balik..pad..spnder bra ..tuala...brg mndy...utk bby..sy buat set2 bju lr...bju day 2 day 3...pmpes.tisu bsh..sy spey bntal kcik..tkt bby xdk alas kpla

2y ago

Beg ank je..pstu misi yg punggah cri baju bby..dy ambik bju pmpes n lamping bedung je..sluar dgn srung tgn dy tggl

Sy rasa better 1 beg ja, sy dulu bawa 2 beg renyah nak angkat. Barang sy pakai tak banyak pun sbb pakai baju hospital. Jgn lupa bakul utk letak makanan/minuman panas. Lagipun kes sy rumah dekat so kalau apa2 tertinggal sy boleh call suami.

kalau saya 1 beg sebab baju kita nak balik pampers dengan baju baby sepasang sebab kalau baby warded adaa baju hospital .. nantii dalam LR nusre akan suruh siapkan pampers baby 1 pad 1 seluar dalam ibu 1 dengan seluar baby 1 tu je

Saya bawa 1 beg je. Balik 1 beg juga dan sangkut beg bantal leyna petite. 😅 Senang suami dan guard tarik je beg besar. Semua dlm 1 beg. 2 beg goodies dari hospital pun muat lg dlm beg.

saya 1 beg ada 2 pek brg baby,sweater/pad/panties/tudung ibu + 1 beg flusk air/air masak dll.,tapi masuk LB x bawa apa2 pun,🤭 bila x ckup brg baru minta husband bwa,

Nak mudah bawa 1 beg bayi 1 beg ibu. Tapi tak perlu banyak barang pun nak kena bawa. Dalam LR tak perlu bawa apa² . Kalau ada emas semua kena tanggal

bole x nk bwk luggage y jnis kcik to?sy pk nk bwk la tp malu plak...mcm nk blik kg plak

2y ago

Buat ape nak malu kalau lebih memudahkan awak. Nanti nak bersalin da tak sempat fikir malu ke ape da. Beg jgn jenis yg berat. Yg ringan je ye. Mudah awak nak angkat letak atas katil nanti.

Buat satu beg je. Yg pack untuk hari pertama tu letak paling atas.

Lau saya. 1 beg baby 1 beg ibu

1 beg saya 1 beg utk baby