bawa berapa byk beg

sja tanya pengalaman ibu2 yg bersalin,ibu2 bawa berapa beg ke hospital?

23 Balas

Sya bawa 1beg ni je muat untuk barang mommy dan bby ..😬 ✨Barang mommy✨ 🌈Buku pink, Kad ic & Kad nikah 🌈Baju dschrge 1 🌈Kain batik dschrge 1 🌈Spender pakai buang 6 🌈Spender biasa 3 🌈Nursing bra 1 🌈Maternity pad 6 🌈Breastpad 6 🌈Stocking sepasang 🌈Tuala 🌈Barang toiletries 🌈Minyak panas 👶🏻Barang Baby👶🏻 🌈Baju seluar bby sepasang 🌈Napkin 1 🌈Pampers 1 🌈Barut 1 🌈Mitten/booties 1 (Packing siap2 dlm ziplock beg, sy buat 3set) 🌈Tuala baby 🌈Pampers bawak extra 6 🌈Minyak yuye 🌈Toiletries bby(mini johnson bby travel punya) 🌈Wet tisu

1 beg kecik ada powerbank , buku pink , ic & phone . 1 beg ada baju labour room & going home baby , baju discharge mom , toiletries , disposable panties , tisu basah . 1 raga untuk kudapan mom , milo & nestum 3in1 , susu kotak , biskut kering , roti , cawan , sudu & garfu , termos . Mineral botol besar . Selebihnya pack andai kata kena stay hospital letak dalam kereta , bila perlu minta suami amikkan ja .

1 bag sj yg sederhana bsr, baju bby pack dlm zipper bag dlm 3 bag cmtu ke, bwk toiletries, mnyk telun, breast pump, milk collector n plastik utk collect susu bby sbb takut ank jaundice lg lama duk wad, bju utk mommy bwk 2 ngn kain batik, kotex kena bwk pack besar, panties pun bwk lebih sbb takut bocor, ini je kalau sy

bawak 1 beg je sis. saya beranak ank 1st dulu dtg 1 beg tp ddk wad lama, nk discharge jd 3/4 beg. jenuh suami turun naik wad nk hntr brg dulu sbb xcukup tgn nk tolak wheel chair kite lg. susahkan suami je. da la parking hosp jauh. ank no 2 saya bawak beg ada roda ni, besar. nak discharge sumbat je semua dlm

1 beg roda saiz 20". senang surong ja nanti xperlu nk angkat2. sbb skrg bnyk yg ibu2 nk kena setel sendiri since suami xboleh terjah terus ke katil. cntoh mcm sy baby masuk wad kuning. suami boleh tggu kat pintu makguard ja. so dari katil nk keluar wad tu surong ja beg roda.

Bawa 1 beg sederhana bsr yg muat utk sepasang baju utk discharge nanti, nursing bra, panties, maternity pad, set baju baby bawa dlm 2-3 dlm zipper bag, breast pad, powerbank, toileteries all in one mcm dlm gmbr ni jimat space..

kalau beranak normal dna xde masalah hari ni beranak , esok dh boleh balik , bawa yg mane perlu pakai je .lgpon duk spital kena pkai baju spital, pakai kain batik.

2y ago

ya sis , pakaian bayi je la kalau bnyk pon . sbb kalau baby xde masalah baby akn tggal skali d katil kite. kmungkinan kena bawa susu fm skali ,sbb takut susu xkeluar mcm sy , dua hari beranak bru ade susu 😂

Hahaha 3 beg. Jgn jd mcm sy. Trtgl beg makanan. Ksudahnya. Lps brsalin sy kelaparan. Mlm hsptl dh xda makanan. Sedih gila kena tahan lpr. Dr pagi smpi pagi esok bru dpt makan. Sedihhh

Sy bwk 2 bag. 1 utk baby , 1 utk sy.. Firstime pulak tu .. Bila dh masuk wad , bru la sy tahu.. rupanya x perlu pn bwk bnyk2 .. Bwk 1 bag dh cukup 🤭

1 beg.. mengarut bawak banyak beg 🤣 first bersalin tu memamg struggle betul nak balik. tah pape bawak barang banyak..tpi bukan pakai 🤣