beg bayi & ibu

salam ibu2 smua..sy nk tnya apa je yg perlu bawa brg persediaan bayi utk ke hospital.. ni anak first..jdi sy xde pengalaman.. skrg kndungan dh 8 bulan lebih.. sy xtau nk bawa brg apa n byak mana kena bawa brg tu utk bayi n ibu.. blh ibu2 kongsi x?

1 Balas

bawak pampers, tisu basah, tuala, lampin utk bedung baby, booties & mittens, baju baby lengan panjang , yg pendek pun boleh bawa standby, kalau boleh baju baby yg butang depan senang nak tukar, . utk ibu bawa kain batik, tuala, pakaian utk pakai di hospital & semasa balik dr hospital, alat bersugi.

10mo ago

bawa pampers 1pack tu suruh husband hantar bilik, bawa spray air yg kecil.. nnt 1st bb poopoo najis dia melekit skit.. jd guna spray air ngan tisi bsh…bawa barut ibu.. sbb nnt lepas bersalin rasa melayang skit perut tu.. sbb sblm ni ada bb.. pakai barut rasa sedap skit perut tu..