Labour Room

Dalam LR kena bawa brg baby saja ke ? Atau ada barang mummy kena bawa ? Snacking untuk mummy tu bawa masuk LR sekali ke atau dalam wad saja ? Sebab saya tengah pening nak asing kan beg untuk LR dengan untuk dalam wad nanti ke mcm mana . Ada mummy yg berpengalaman boleh terangkan dkt saya .

6 Balas

macam sy 1st baby husband lupa bagi dkt nurse. tp sy hampir kena ceaser. bersalin normal dlm bilik operate. doctor terus bawak baby g nicu. kiranya semua pakai yg hospital punya. hari ke 2 tu baru husband g hntr pampers dkt nicu. baju still baju hospital. 2nd baby masa sebelom masok labour room nurse ada pesan husband nk baju. tp lepas tu nurse xambik pon😅. lepas bersalin baby masok ward juga sbb kena pantau 48j sy ada gbs. semua pakai baju hospital. hari kedua baru pakai pampers yg bwk sendiri utk diri sendiri pula. both masa sy bersalin nurse pakaikn pad bertali hospital punya. kita tak perlu bawak masok apa2. sbb sebelom awak nk bersalin tu lagi nurse dh minta awak tukar pakai baju pink. dn pastikan awak buka semua barang kemas awak.

beg utk masuk wad tu sekali je dgn lr. tak perlu asing pun. cuma utk lr biasa nurse akan minta pampers baby sekeping dgn maternity pad. bergantung hospital. ada yg minta baju sekali.

tak silap sy dlm lr tak boleh bawa apa2 makanan/minuman. tp nanti boleh tanya nurse di hospital awk check in tu yee.

Sy masuk LR , misi cuma mntk pampers baby sekeping, maternity pad 2 keping. Tu je

masa nk masuk LR,nurse suruh bwk baju baby,pampers dgn bedung je..

Dalam LR bawak pampers baby 1 je . Yg lain semua bawak masuk ward.