8weeks bby dh boleh nmpk ke?

Ni sy bru je g klinik tp doc ckp sy hamil tpi bby xnmpk lg so doc suruh check kt lua dia ckp bby xnmpk lg..bgi uolls y pernh hamil biasa berapa minggu bby bru nmpk law lps scan n lg 1 doc ckp klaw scan xnmpk kemungkinan hamil lua rahim sy risau sgt2 dh la ank pertama

39 Balas

Pengalaman 1st pregnant sy(luar rahim).. Bln ke 2-3 kita akan rase pelik dgn simptom sendiri.. *muntah sgt teruk *kejang otot 1 bdn *tak bole bernafas Sy smpi bby 6 bln bru doc perasaan..smpi la sy hampir pengsan sbb menahan sakit..at last admit hosp trs buat operation & saluran sebelah kanan (uterus)tak dpt di selamatkan..bby da sempurna,cume tak dpt selamat kan..sbb kne pendarahan yg sgt teruk,& kene masuk kan darah sebanyak 14 beg🥺 so sume hasil operation doc buang,takde sedikit uri pun dia bg bwk balik utk di tanam sendiri..sbb dia kata da hancur..so sape ade simptom ni bole la rujuk ke doc secepat mungkin..better trs ambik pakar,jgn trs g kk,sbb diorang buat kje sambil lewa..lps ape yg berlaku alhamdulilah sy pregnant bby ke 2,now da 10w5d..semoga kita sama2 dipermudahkan..🤲

2y ago

amin . sakit bila kita kehilangan kan 😌 pnah rasa gugur sblm ni sebak nyaa 😌 alhamdulillah Allah ganti skrg dah preg 7weeks doakan bby Sya sihat dan nt klinik nampak dah and dgr heartbeat ☺️🤲🏻

Hai sy br 2 kali scan bru 7week 5days,kantung dh nmpk heartbeat ada cuma tak nmpk fetal pole lg mybe trlalu kecik,n Dr sugget kan next week dtg lg,tp sy pendapat akak2 sbelum nie pn bkata begitu trlalu awal scan ,sbb pngalaman sy ank first sy scan 11week so doa sy bnyk kan rehat ya mummy n jgn fikir sangat lewat kn sikit scan tu dan jgn trllu kerap buat ultrasound tak bgus utk janin d dalam

Saya pun sama.. hari tu pegi klinik buat ultrasound... Tp doc ckp xnmpak pun baby.. patutnya 10w dh nmpak jantung.. doc ckp maybe tarikh lari, dia suruh buat ultrasound lg skali 3w lg... Dia ada ckp kemungkinan luar rahim, tp dia check tmpt lain, ckp x nmpak jugak.. so maybe bkn luar rahim.. sis jgn risau sngt ye.. doakn yg baik2 je..

Saya scan masa 8w ikut tarikh last period. Scan ikut bawah nampak kantung je n Dr cakap baru 5w..kdg2 tarikh lari sebab tu x nmpk kot sis... Tkpe tunggu dlu jgn risau n pikir bukan2.. Doa yg baik2 sebb apa yg kita pikir tu kdg 1 doa.. Pikir yg elok2 je ye

5y ago

Btol2. Sy pn lari tarikh

Sy 1st scan pun 8 week..doc ckp bby tak nampak lagi..cuma samar2 je..lepastu ade bayangan dlm rahim tu,& doc ckp klu tu dia insyaallah still dlm rahim..cume hr tu g scan kat kk tak nampak jantung..perasaan sy maybe masih kecil..Next week ni sy bru nak g scan kat swasta

Saya waktu 7week nampak kantung je. Then spotting so scan blik 8week dah nampk baby cume xdgr heartbeat. Semlm keluar darah banyak macam period, so scan balik. Baby ade. Tapi still takdgr heartbeat. So dr minta datng balik after 2 week untuk scan.

Sy 8 week nmpak kantung je..alhamdulillah scan msa week ke 10 dah nmpak baby and jntung dia..positive je sis..doa bnyak2..kena selalu positive..jgn risau dgn perkara y belum pasti..kena tggu je..

sy pn tdi prgi cek 6week doc ckp bby xnmpk cma dia ckp prut sy kmbung dan bngkak tpi sy mngadung sy pn risau sbab ank prtama lahir xckup dan dua kli guguran sy pn rsa risau dan tkut skrg ni..

ada yg dh nmpk ada yg lmbt nmpk sis..biasanye doc akn repeat scan after 2weeks..tp klu scan xnmpk jgk blh try wat tvs..scan melalui bwah..mmg akn nmpk janin ngn jelas

sy pn anaķ pertama..5 week g scan dctr ckp xnmpk lagi baby..kantung smua xnpk lagi..ni minggu depan sy nk scan utk 7week..harap2 nmpk la baby..insyaallah.