Buasir berdenyut

Nak tnye ada ke ibu pernah ada pengalaman mengandung buasir.sy preggy 6 bulan.sy kene sembelit truk lepas kena makan ubt iron 2 biji..buasir trkeluar & luka berdarah..buasir kene msukkn..lepas msuk luka berdenyut2..dh pakai ubt supp & sapu. Still xberkurang ..rasa mcm buasir stage 3 ..ada yg ada pengalaman msuk hspitl ke sbb buasir..or pe treatment yg ok..smpi buang angin pun jdi sakit kat tmpt luka😭

4 Balas

saya pon kena buasir. morning sickness sakit apa apa semua tak ada dari awal pregnant. cuma buasir je. normal untuk ibu pregnant. usus membengkak time pregnant. terkeluar dan berdarah juga haritu. try makan ubat biji daflon dan ubat cecair lembutkan najis or nak selamat pergi klinik. saya pergi dua dua. klinik swasta and gov. makan juga minyak zaitun madu habbatussauda. kalau rajin tekap dengan ais or berendam dengan air suam taruk garam sikit. saya ritu sampai tidor jalan duduk semua sakit. alhamdulillah sekarang da tak sakit. tengah usaha untuk kecutkan. saya tunggu hari je nak bersalin ni. moga dipermudahkan untuk kita. amin..

2y ago

betol. awak try la yang tadi tu. insya allah okey. saya seminggu dua je azab sikit. kena masa nak masok 8 bulan. ramai ibu pregnant tak kena buasir. certain nurse pon fikir kita tahan berak padahal time pregnant je kena. dr swasta yang expert pernah cakap normal sebenarnya usus kita membengkak and baby tekan pundi kencing, bahagian bawah kita semua tu. lagi pula kita ambik ubat tambah darah. tu lagi tambah sembelit. lama lama jadi buasir tu. pergorbanan sorang bakal ibu 😅

Erm kalau ada serbuk manjakani, cer try sapu dkt luka tu. In shaa Allah boleh kecut. Better rawat sebelum bersalin sbb nanti dlm pantang lagi seksa 😅

2y ago

Harap takde la infection. Sapu sikit2 dulu tengok macam mana.

beli ubat HPA. ubat sapu ala2 mcm gamat. saya prnah pakai elok. ada jgk ubat pill utk makan. berkesan. cuba puan try

2y ago

yg pill tu saya tk pasti preggy mom boleh mkn atau tk. yg ubat sapu tu boleh jee puan sapuu

tak pernah alami