Buasir time mengandung

Hi momi2 . Nak tnya. Ada yg pernah kene buasir tk time prggy? Lpastu klau terkeluar dy msuk blik tk? Kene jmpa doktor? #seriusnanya #ingintahu

2 Balas

Sy sblum ni dh ade buasir.. skrg klu mmbuang air Besar sllu kluar.. sakit tuhan je yg thu.. gitau nurse yg sllu jaga dia ckp selagi Tk kluar darah still Okayy. Klu dah kluar drah mcm truk sgt bru dia buat appointment dgn doc.. cuma pesannya klu klua sdh mmbuang ke ape masukkan balik.. mmg cmtu Sbb prut makin mmbesar berat.. tp pape klu trklua masukkan je balik jgn biar Duk kat luar isi tu Nnt tk Selesa lgi brtmbh sakit.. pstu Nnt time nk bersalin gitau sepatah dkt nurse ckp sy ade buasir Nnt bleh mnta tlg dia masukkan LPs dh beranak.. jgn Lupa Mnum Air putih Bnyk mkn syur buah yg bnyk.. okay sis? 😊

1y ago

Better jmpa doc awk Risau makin truk klu dh tolak berdarah jgk.. Sbb Risau Luka Isi dlm.. jgn biasakn diri duduk lma.. klu syg sllu LPs msok sy kemut2.. pstu baring tanak bgi klua dh.. Alhamdulillah menjadi.. Pape awk refer doc Nnt dia bgi Ubt gel ke ape ntah nk lembut msok dlm balik..

1y ago

tq sis. sy dh bce artikel ni sblm ni. tp sy tkde mslh pembuangan. sy pun pelik knpa dy nk klua. sdgkn sy tk teran pun time berak. mngkin sy suka.tahan berak.😂 sbb ade yg ckp tahan berak pun jdi fktor jgk. sbb jnis sy dh nk berak btul2 bru sy g toilet. sbb sy tknk teran. tkut😭