Buasir dtg

Hi. Ada ka preggy mom yg pernah kena buasir? 😌 tengah preggy msuk 31w 3d tp tiba2 kena buasir huhu. Ada petua mcm mna hilangkan?

2 Balas

Ada ubatan yg dijual di farmasi. Ubat sapu. Saya lupa namanya. Saya sendiri pun ada cuma bukan di tahap yg sakit dah. Sbb dah terbiasa dari bujang lagi. Pregnant kedua ni lagi teruk. Elakkan sembelit, makan berkhasiat, buah, sayuran, minum air banyak. Tu akan kurangkan buasir membesar. Ada yg pedih bila buasir. dapatkan nasihat nurse dan doc bila checkup ya. Tak teruk, dan tak kacau bersalin. Cuma tak selesa saja.

senaman kegel?