pergerakan baby

Hi, nak tnya.. Biasa bby gerak aktif.. Tp hrini dia diam sikit. Gerak pon sgt slow. Nk rsa kna duk diam2.. Blh thu knp ? Jd tkut lh bila dia xaktif mcm biasa...

9 Balas

Berapa weeks. Klmrn nurse pesan bila start kira gerak baby, klu tetiba pergerakan x mcm biasa cth dari jam 9am sampai jm 12pm cuma ada 1 gerak slow. Tunggu lg smpi jam 2pm,klu still slow. Terus p emergancy. X perlu tunggu 12jam.dlm tempoh 12jam mcm2 blh berlaku dlm rahim

Saya pernah mcm tu jugak... Perut rasa kejang2 bby kurang gerak trus ke labour room untuk jumpe doktor.. Doktor kata saya penat..naik turun tangga, Saya berehat sehari suntuk alhamdulillah esok nyee bby gerak mcm biasa...

mgkin sis penat @ stress.. emosi & tubuh ibu blh mpengaruhi pgerakan bby dlm kndungan.. tpi klu sis mmg x sedap aty.. better check ke doktor.. itu yg lebih slmat

mom,nak tanya bby sy pun gerak slow2 jugak. mungkin tak sbb sy gemok 138kg bby gerak dlm perut pn sy xrasa sgt. ? bby now 27week2days

pegi hospital sis.. nti dorg check nape kurang pergerakan.. dorg check heart beat baby dgn mesin ctg

Dh brp minggu ea?? Jika dlm ms 12jam xckup 10 pergerakkn better sis g hsptl asap

4y ago

29..

Dah berapa weeks ?

4y ago

Kalau memang tak cukup 10gerakan, better pegi hosp ye

Dh berapa weeks..?

4y ago

Berapa week?