Gerak baby

Assalamualaikum hai nk tnye.. Saya da 23w preggy. And biasa bby grak aktif tp hrini xrasa grak bby cm sllu. Biasa saya lps mkn baring dia tros pusing grak2.. Tp hrini lain sgt. Saya ptot tros g hosp je ke?? #firstbaby #bantusharing

11 Balas

sy penah 22 dgn 23 weeks . baby ttba xgrk . dua hari gk sy tnggo xgrak . lusa to bru dy grk . sy pown xtw knapa . now da 25 weeks . hehe makin aktif . kkdg xgrak jgk. dy tdo

4y ago

sbb da biasa rasa dia bergerak lps mkn.. sbb biasa lps mkn mmg saya baring je.. trasa dia tendang dgn aktif😆 ttbe hrini 2kli mkn xde rasa tu yg rsau.. sbb ade yg ckp tkot bby pusing2 terbelit tali pusat😥 tp alhamdulillah doc scan td dye tunjuk yg dia da goyang kki nk tendang2 pusing2😂

sama sis saya 23w . pagi jarang gerak . malam baru aktif sangat . kalau saya rasa tak gerak saya minum manis manis , baring rileks bru rasa pergerakan dia

4y ago

amin amin. sm2 la kita

Kadang baby gerak je cuma kita yang tak rasa sangat sebab baby kecik lagi. Tunggu dah masuk 3rd trimester nanti dia buat joget lambak kat dalam.

4y ago

sbb skrg ni pon waktu dye tendang bila pegang mmg da rasa.. bila xde rasa dlm satu pgy tu yg rsau sgt..

Cuba minum ais atau air sunquick. Tengok tindak balas baby. Lagi baik kalau terus gi hospital. Sana ada ctg utk cek baby.

4y ago

try minum mnis 2gelas td mkn minum air sjuk xgrak gak.. tu yg g hosp je sbb da was2😥 hosp x buat ctg sbb katanya kcik lg utk tu.. cuma scan je td utk tgok grak bby.. mse scan bby mmg tunjuk dia goyang kki nk tndg n pusing😂 doc smpai gelakkn saya 😂 cuma perlu follow up kk n hosp je lg nnty..

terus pergi. jgn jadi mcm sy. baby meninggal dalam perut. 37w.

4y ago

takziah saya ucapkn.. smoga ade rezeki sis akn dtg.. 🥰

Terus ke klinik utk scan dan tgk jantung baby

4y ago

saya tros g hosp sbb kk xbukak.. doc scan helok plak goyang2 kki nk tendang pusing2.. lps scan hosp bru dia aktif.. 😂

terus pergi n jangan tunggu lama

4y ago

alhamdulillah da pergy td.. tgok scan bby goyang kki nk tendang n pusing2.. balik je mkn tros balik.. mmg trasa kuat bby tendang.. 😂 ajk bergurau bby nye😅

Terus p hsptal klau xsedap hati

4y ago

alhamdulillah da pergy td.. smua nya baik2 je.. cuma perlu follow up kk n hosp

#bantuandiperlukn

up