Gerakan baby 35minggu

Hi. Nak tanya normal ka baby kurang gerak 35minggu ni? Timing dia aktif tu dah lain. Kadang bila baring mengiring baru sakan dia gerak, kalau ibu berdiri duduk dia diam pulak. Ada tips mcm mana nak bg baby aktif gerak mcm biasa? #ingintahu #firstmom

3 Balas

Boleh jadi sebab baby makin besar and ruangan dalam perut makin terhad. Macam saya perut kecik. Semua doc terkejut bila saya cakap dah 33w pregnant. Baby pun memang padat dalam perut. Ngam ngam dia dengan air ketuban je. Kadang dia galak mencucuk, bergerak, menendang. Kadang dia gerak banyak je. Cemtu lah 😂

ruang sempit dh kot tkleh dia gerak mcm dulu.. mcm sy masa ni laa senak nk terkencing ananda tekan pundi kencing😂🤣. dh 38 39w baru blh tgk perut ke kiri ke kanan dia gerak

2mo ago

haah, dan jgn la gap lama sgt walau kita tak catat gerakan tu

Asalkn cukup kiraan 10 ok, klu mmg kurang gerak, kurang 10, lebih 3jam pn x gerak, jumpa doctor terus

2mo ago

Okay baik. Terima Kasih