Scan 12 minggu x nmpk kantung baby

Nak tnya ada x siapa2 kes mcm sy??,dh 12 weeks,but scan still x nmpak kantung baby,cek upt positif...doc suruh repeat scan 7hb ni pulak..

6 Balas

sya mula dulu Samar 2 scan je doctor cakap kosong 2 kali scan mcm tu kali ke 3 baru nampak kantung baby sekali tapi masih awal jantung je blm berdetak lagi kena datang 2 mggu lagi

2y ago

sama dgn saya... dh 3 kali scan belum nampak kantung baby... appointment 4/2 utk scan... harap² dapat nampak. doakan utk I ye

Takut tarikh lari sis. Takpe nanti repeat scan insyaallah nampak. Pastikan pundi kencing penuh masa scan. Sng nak nmpak baby

2y ago

Kalau scan ikut vagina, doc mmg suruh buang air kencing. Tp kalau scan dkt perut kena pundi kencing penuh ☺️

serius period teratur..memng tiap2 bulan pn dtg period..risau plk rasa.😟

2y ago

Takde apa tu selagi takde bleeding. Sy pun lari weeks. Sepatutnya dh 11 weeks bila scan baru 8 weeks. Tp baby, kantung n heartbeat semua nampak. Dr repeat scan lg masa 10 weeks n 12 weeks alhamdulillah baby berkembang. Kdg2 kita xtau bila tarikh persenyawaan baby. Awk cek upt hari ke berapa naik 2 line ? Mcm sy hari ke 12 lmbt period baru naik. So mmg tarikh akan lari sikit

period xteratur ke?

Period mmg teratur tak?

2y ago

Takpe keep on makan folic acid ye. Banyakkan minum susu

Repeat scan