Dr 5w hingga 8w, masih nmpk kantung shj

Ada x yg sma dgn sy, masa 5w scan nmpk kantung, repeat lg 2mggu(7w) nmpk kantung & yolk sac, repeat scan 8w, nmpk kantung & 2 yolk sac… baby x nmpk lg

4 Balas

saya dulu pun macam tu sis. saya scan kat swasta masa tu 6w nmpk kantung je. 2minggu lepas tu scan dekat kk pulak. nampak kantung juga dr cakap kandungan baru 7w. padahal dah lepas 2 mnggu. lepas tu lagi 2mnggu saya scan lg nmpk la janin kecil tp week saya tu 8w brpa hari gitu. mcm lambat perkembangan dia. tp syukur skg dah nak masuk 30w. due 10/11. semoga sis pn dipermudahkan urusan.

Maybe normal kot. Try tvs scan pula. Pengalaman saya prnah scan 5w nmpak kantung, pastu 7w masi lagi kantung yolksac, 9w masi kantung last2 gugur. Kandungan kali ni 5w nmpak kantung yolksac. 7w repeat scan nmpak janin dah.

Sis irregular period ke? Kalau ya boleh tunggu sampai 12w. Saya baca kadang 12w baru nampak heartbeat.

camne keadaan puan skrg?