normal @ tak ?

Nak tanya , sy da 6 week . pagi td sy buat upt tapi negatif pastu sy buat lg skli positif . sy keliru ni same ad msih ad lg @ tak sbb sy mengharap . sedih jugak pg td bngun² buat upt negatif ? buat lg skli positif pulak , upt tu jenis yg same jer .

15 Balas

Baru lagi...kalau nak lebih yakin awk try upt clearblue yg ade keluar kat situ pregnant atau tak..sy dulu dgn upt biasa tu cek 2,3kali antara ade dan xde...last sy cek dgn clearblue mention pregnant 5weeks...baru la legaaaa rasa hati..

2y ago

tapi kalau cek Ngan clearblue tu boleh cek bila² ke?...sebab sy pernah cuba dalam pukul sepuluh pagi MCM tu hasilnya negatif...sis bila waktu yg tepat kalau nak pakai clearblue tu? boleh test bila² ke?

Sis tunggu lg seminggu dua, pastu test lg upt. Jgn putus ada. Mungkin hcg tak tinggi lg. So tak detect. Sbb kalau 6w tu still baru lg. Kalau scan pun x nmpk ape lg dlm rahim.

sis..nk sure g klinik swasta scan..sbb sy cek 2hb ngtif..17hb cek pstif..rupany dh 8weeks..kdg upt ad yg xbtul..sy doakan ad rezeki sis ya..aamiin

Macam mana tahu dah 6 week? Sis jumpa doktor & check sendiri je? Sis kena ambil air kencing awal pagi yang pertama, tapi ambil yang tengah tengah.

2y ago

kalo klinik die akan kira dari 1st day period kite

sll upt check awal pagi. air kencing yg tgh tgh. bkn ya baru keluar atau d hujung. tp nak yg pasti, check dgn doktor ya

Saya plak 2 kali cek upt sendiri dah positif.. Tp bila g kk nak pengesahan doktor.. Cek upt negatif.. Compius betul..

5y ago

Mungkin sbb baru lagi...sy dulu pn mcm tu..cek sendiri ade..cek spital kosong..rupa2nya baru lagi dan masih kecil x nampak...

hi sis..sis bg masa kt diri dlu sis..6w ad upt stlk tk bole shown exact answer.try 8w ke ats..

Sorry..mcm mn tau 6weeks? B4 ni upt dapat line terang?masa first buat upt ada jumpa doc?

Maybe chemical pregnancy. Maybe upt tak tepat. Go check doctor terus

Klau nak sure sngt better cek upt dkat kkia