Lewat period tapi upt negatif

Hye semua.. ad tak yg ad pengalaman mcm sy. Sy da lwt period tp bila cek upt negatif. Kalo ikotkan dah 5week. Sy mmg tgh berttc. Ad tak yg jadi mcm ni tp lps2 tu upt jadi positif? Sy nk tau dlm bape minggu baru positif. Nk pegi klinik mcm awl lg. Tq

6 Balas

Klu lewat period, takpe.. biarkan dulu nnt tgk mcm mana.. mcm adik sy dulu dah pregnant 3bulan tp dia xtau.. padahal dia pregnant anak ke3. Puncanya sbb dia masih dtg period, tp period tak banyak lah 3hari je mcm tu.. lps tu dia ada buat UPT juga sbb dia rasa perut dia lain macam, tapi UPT -ve 😂 Sudahnya dia pegi scan, rupanya mmg pregnant dah 3bulan.

Sy faham perasaan tu sis... Smpai tahap sy p cek dkt klinik pnya nak sedapkan hati. Last2 balik menangis.. Sbb still -ve. Time tu sy lewat period 11 hari.. Tnda2 hamil tu mmg ada. Nasihat sy, jgn terlalu mengharap.. Sbb nti kecewa sndiri.

1y ago

ada jgk ye nurse macam niii

sy penah jadi sebulan xdatang period tp bila cek upt negetif..lpas sbulan baru dia dtg mcm biasa balik..skrg alhamdulillah dh ada rezeki dh masuk 14weeks dah..

4y ago

wahh tahniah...saya pernah keguguran dalam bulan3 dan bulan 6 start dtg haid balik teratur ja..tapi bulan8 dtg tapi sikit ja xpernah mcmni...selalu klu period byk ja keluar...tapi bulan ni period xdtg lg...baru lwt 4 hari...msa pregnant yg first 2bulan baru blh detect...sebelum tu cek asyik xde ja...dia malu kot tu yg xtunjuk😀...xthu klu yg akn dtg pun mlu jgk...klu rasa senak kt bwh prot kejap2 tu tnda pregnnt jgk ke x?

sama mcm sy..lps kahwin memang perkara biasa bila lewat period tp check upt -ve..hormon

4y ago

Sblm ni lewat jgk. Tp period. Bulan ni je xperiod lg. Mse due haritu ad jgk skit perut bhgian bwah. Xselesa tp xperiod jgk

sis..apa perkembangan selepas yg 5week tp upt negatif tu sis..

Lewat period xbermakna pregnant. Repeat upt lagi nanti.