Upt positif

14/5 -Upt sy positif clearblue tu pregnant 1-2, 15/5 -semlm test upt biasa line samar2 je lg.. 16/6- harini sy test lg mcm negatif plak..cramp sengugut sebelum ni pun da tak rasa.cuma breast msih sakit.ada sape2 pernah jadi mcmni tak? Prgnant ke tak ye🥲#firstbaby

6 Balas

Macam saya sis 21/3 terang double line, clearblue 1-2 weeks. Then 3 hari lepastu saya checked -ve. Dan hari² seterusnya pun -ve. Minggu lepas checked samar² but then then -ve balik. Then buat ujian darah beta hcg, bacaan 2 means memang tak pregnant. Padahal symptoms semua ada. Loya, spotting, sakit breast, abdomen cramp. Tapi bila result ujian darah dah dapat, memang unlikely pregnant. Kalau awak nak test 100% accurate, awak buat ujian darah

upt negative tu awak test guna clearblue or yang lain? if clearblue 99% betul. saya bulan 3 first test guna clearblue peegnant 1-2 weeks. then bulan 4 double confirm guna upt biasa double line memang terang. so kalau pregnant memang hormon makin tinggi. kalau awak nak betul betul confirm you can check to doc tengok sama ada betul pregnant or chemical pregnancy or what.

Try repeat lagi smpai seminggu. Spatutnya upt makin terang. Kalau makin pudar tu biasanya chemical pregnancy. Pregnancy x jadi dia x sempat menempel sepenuhnya kat dinding rahim .

11mo ago

puan farah..awk lpastu lama tak nak lekat semula tu? kena usaha lagi😂

slagi x bleeding/period, insyaaAllah ade rezeki.. mgkin tlalu awal sbb tu samar lg sbb gne clearblue pn bru 1-2.. klu nk naik double line terg, slalu nye clearblue 3+..

12mo ago

baru 4hari sis

Selagi xperiod ada chances tu mengandung.. jarang la clearblue x tepat.. blh try tukar² upt lain tgk.. atau pun kalau ada bajet lebih buat test bhcg

16/6 guna clearblue jugak or brand lain?

12mo ago

Pendapat saya clearblue tu yang accurate sebab sensitivity level tinggi.