baby gerak

Nak tanya, ok ke kalau kita ketuk/tepuk lembut perut sebab nak rasa gerakan baby kat dalam. Sebab bila baby kurang gerak, sy jadi risau. Bila sy buat macam tu kadang2 baby respons. So nak tau bahaya tak sy buat macam tu. Baby kat dalam kan fragile. Risau juga kalau ada kesan buruk.

12 Balas

Okay je sis. Saya pernah jatuh kerusi masa kandungan 7 ke 8 weeks. Doktor bagitahu, baby duduk dalam kantung tu dengan air ketuban. Jadi air ketuban tu selamat kan baby. Dia macam menyerap hentakan. Kalau tepuk tepuk ni okay je sepatutnya. Saya pun selalu tekan tekan perut supaya anak respon hihi