risau

Hi semua.. sy nk tanya sikit harap sudi menjwb.. sy 22 week. Ada rasa sikit2 macam baby gerak dalam perut... Tapi kadang² dalam sehari kadang² dekat 2 hari x rasa apa².. so sy jd risau.. hari tu check up.. mintk doc scan.. alhamdulillah so far ok.. macam mana ye nak tau baby ok kalau x rasa gerak tu? Sbb belum rasa gerak yg kuat.. dalam buku pon belum start catat lg..

7 Balas

Heheh mommy² jangan risau tu normal jew baby akan aktif masa masuk 25 weeks.. Baby saya 25 weeks memang aktif masuk 38 weeks ni dia membentuk atas perut tu dh macam gunung dah 😂😂😂... Sekarang pantang bau makanan dia punya pergerakan tu allah macam berombak² hahahha Yg lagi best bila oŕang pegang perut sy dia tendang tangan org tu 😂🤣🤣🤣🤣

Kalau ikot perkiraan weeks, kita sama sis.. Kdg sy pun kalau baby aktif mng sepanjang masa dia tendang tp kdg2 dia ada diam ja time sy tgh kerja.. Mlm dia mng aktif..so sy just pikir dia tido dan rehat ja dlm ni sbb tu x gerak 😅😅.. Haha kan skrg ni apps ada bgtau klau ikot perkiraan weeks dia, skrg dia dh tdo mcm baby normal..

Normal sis. Sy pun mula2 risau jgk. Tiap masa tggu dia gerak. Mungkin dia gerak tp kita tak rasa. Skrg nk masuk 24w dia dh aktif sgt2 ☺️

4y ago

Hehe welcome sis. Sy pun baby 1st tu byk benda kene belajar 😊

Sma la kite..sy pun 22 week 4 hri..kdang2 rse gerak kdang2 xrse ape2..risau jgk..mungkin kulit perut tebal kot..ataupun baby kecik..

Sbb tu 27-29 week bru start kira, sbb ada org 25 week bru start rasa baby menendang..jgn risau sgt, baby dlm kandungan masih kecil lg

4y ago

Fikir yg baik2 je..sbb tu lambat start kira gerakan, klau awal2 start, mmg penuh pac hospital sbb ramai ibu2 rasa baby kurang gerak..hihi sy pernah pegi hospital sbb baby kurang gerak masa 21 week..

🎵🎶Muzik + Makan🍓🥗🍜🍛minum pon buat baby gerak 🤰

Sy 25 weeks bru rasa tendangan kuat sis😍sabar ye.. 😊

4y ago

Oo ye eh sis? Risau sy klu x rasa tu.. hehe tq sis..