betis bengkok

bayi lelaki sy dh nak masuk 2 bulan.. normal ke betis bengkok mcm ni? sy urut plhn2 sj nk bg lurus

betis bengkok
34 Balas

Sy sebagai tukang urut.. ramai baby yg Sy dlm pantang Sy xurut pon kalau kaki mcmni.. sbb xperlu pon.. normal..asalkn bhgian kaki tumit tapak X ke dalam.. dh beso sikit mcm setahun Tu insyallah bole jln MCM biase.. cuma, jgn paksa baby berdiri lama dan berjalan klo blom waktunya

kalo buat check up nurse or dokter akan bg tahu kalo Kaki to bengkok. kalo mereka ckp xde masalah xperlu risau. kalo ada masalah ada cara utk betulkan balik. jgn p hantar tukang urut pulak t Kang jd yg bukan2, xdenya mereka nak bertanggungjawab.

Normal ja sis baby saya time newborn pn mcm tu jgk doktor ckp sbb dlm perut kn mcm sempit tu kaki dia mcm bengkok sikit.. just pntau je n blh sllu tnya doktor klau sis ragu2

normal..ank saya masa baby pun saya perasan kaki dia bengkok macam ni..sekarang umur ank saya 7bulan tak nampak dh bengkok tu..rasanya sebab kaki baby kecik sbb tu kita nampak mcm bengkok tp sebenarnya tak

ni normal sis, baby sy dulu mcm ni jugak sampai ada yg suruh bedung ketat dan ikat tali tapi sy tak buat pun, kesian baby. Alhamdulillah anak dh nak berjalan pun sekarang 9bulan. Mommy jgn risau ye

Hi sis. Tak payah urut sis. Mmg normal, makin besar makin lurus, sbb dalam rahim diorg tak cukup tempat kan. Ok tu, anak saya yg sulung kaki panjang dia begi, tinggi orgnya, yg nombor tiada begini

baby sy pun lahir mcmni kaki nya. org tua2 ckp kne bedung nk kasi lurus tp doktor ckp tu mitos je. Nanti da besar kaki lurus sendiri. Selagi tapak kaki nya tidak bengkok masih dikira normal

kaki anak sy pun mcm ni jgk sampai org ckp suruh bedung ikat ketat kt bahagian kaki sy tak buat pun, ada yg ckp normal kaki baby mcm tu nanti akan lurus sdiri

ok jea tue alhamdulillah 🤲🏻,jgan tapak kaki bengkok ke dalam,nnti kena pakai kasut dia..MCM anak saya, alhamdulillah 🤲🏻 daa ok,3 bulan jea pakai kasut comey

18h ago

Suriani dailar tqsm❤️

Normal tu sis. Sy pernah tanya doc jugak. Doc cakap, tulang betis nb belum bercantum lagi compare tulang keting. Tu dia bengkok mcmtu. Nanti akan straight jugak