Bsp

Hi nak tanya, camne ye nak dpt result bsp maintain? 14hb ni sy kene start buat bsp sbb minum air gula aritu sangkut tggi kata nurse. Dah cuba makan mknn yg kurang gula, nasi pon kurang makan and mmg minum air kosong je. Tp tgh alahan teruk susah nk mkn ape2. Sbb tkde selera nk mkn. Mase minum air gula tu sy puasa mcm biasa tp mlm mase start puasa tu sy muntah and tk mkn pape pon smpi pg minum air gula. Sangkut juga?

7 Balas

Sy pregnant sblm ni xpnh kena gdm. Tpi ank ke3 ni plak sangkut. Stkt ni bsp ok. Xpnh merah. Nk kata control sgt tu, x pulak. Sbb sehari sblm buat bsp sy bedal mcm2, durian rmbutan, mknn mnis makan je. Pgi cek bsp msih bawah 5.3. Jdi sy aggp ni pmbawakan je, lps bsalin hrp xde la kncing mnis. Hrini last sy buat bsp and sy hnya buat sebulan sekali je. Tpi awak kena control dlu sbb baru lgi. Nnti kalo merah lgi ssh kena repeat 2 mggu sekali. Nnti awak akn dgr ceramah utk gdm ni, dia akn bg jadual mknn yg awak blh ikut.