Gdm on diet (tips bacaan cantik)

Alhamdulillah bsp test dh boleh stop sbb result konsisten. Minum gula sekali je awal2 dulu. Skrg dh boleh fokus nk maintain hb n tggu time bsalin je 🎉 Tips bacaan bsp cantik: sebelum puasa malam tu, minum jus lemon tanpa gula. Hari buat bsp, elakkan makan buah yg manis/ tggi gula.

6 Balas

Oooo klu bacaan cantik blh stop ek bsp? Sy dh 2 pusingan buat bsp, Alhamdulillah result mmg ok... Sy pun guna petua air lemon tu... 1,2 hari sblm buat bsp,elak mkn lewat mlm

3y ago

Btabah ye.. Nanti nak puasa pn mencabar jgk. Org yg ada gdm kadang susah nk dpt puasa penuh. Ada time2 kena hypo. Bahaya gak

setiap kali bsp mesti xde selera..mesti mkn benda mengarut macam jajan n biskut2 manis..bila tgk pemakanan harian biasa n ambik gm..ok je bacaan

3y ago

betul tu..bertahan la lagi 7weeks

kalau bsp kita cantik,blh stop ke sis.sb sy br sekali buat bsp.alhamdulillah result cantik.2minggu lg kena ulang buat bsp pulak

4y ago

Lg 1 sis cuba elakkan mkan kicap, sos, sos tiram n santan kotak jgk 2-3hari sblm buat bsp. Ni smua gula tggi jgk. Selamat mencuba 😁

sy 28w minom air gula sangkut gdm. harini first buat bsp.. if bacaan sehari ni semua bwh 5 ada can x blh stop bsp awal?

3y ago

Sebulan sekali tu kira ok dah tu.. Saya haritu 2mggu sekali.

minum malam sblum puasa shja ya ? 4kali check bsp .. mnum 4kali, atau mnum sekali sblum puasa tu shja ?

3y ago

sya pn sangkut GDM..terima ksh bg petua lemon😁

Jus lemon tu sebiji secawanke

4y ago

Ohh patotla ada tmakan sos kicap haishh ok2 tq sis dgn tips