tips kawal bacaan gula pd waktu pagi

Sy ade masalah nk turunkan bacaan gula pg ble nk buat BSP..tiap kali cek BSP,bacaan gula pg sy msti sangkut..even sy cuba diet makan pun xboleh..gula pg mmg degil nk turun walaupun dh mkn ubat kencing manis mcm yg dktor suruh..any tips x dr mommy2 yg ade pengalaman?

3 Balas

Biasa klo esok nk bsp jam 10 dh kena puasa .. Jgn minum atau mkn lagi kecuali air masak/air putih. Kerap kencing untuk buang segala manis yg kita makan td . Lebih elok klo berak . Klo sangkut jugak bacaan tinggi . Try puasa start jam 8. Klo sangkut jgk try puasa jam 6 . Last mkn n minun mknanan manis .. Ni kalau sy la . Bsp semua 4.9 time pagi

12mo ago

saya Klau Time pagi sellu drop..pg tadi Chek 3.6...pdahl last makan pukul 9 MLM 10 dh start puasa.

Awak betul2 diet makan ke? Berapa bacaan awak? Saya pun GDM mase preggy, tp I have strict diet. Kalau awak xdiet betul2, Sian baby dalam perut. You can read the after effect of mom who having GDM and carrying a baby. So mase nk makan je, igt anak. I believe if you control your diet, it will naturally work.

Sya gdm on diet..seboleh2 sya usha bagi bacaan cantik time nak buat bsp..klu ada dah on ubat and awak dah kawal mkn bacaan mesti cantik