Sangkut Air Gula (1st time)

Hi mommies. Saya nak tanya kalau kita sangkut bacaan gula boleh ke kita repeat semula minum air gula? Saya agak pelik dgn result tu sbb before ni saya makan mcm2 benda manis tp gula naik 7.8 mcm tu (tanpa puasa). Tp time minum air gula, result naik sampai 8 lebih 😞 dah puasa 15 jam & banyak minum air masak. Result before minum 3.4 mcm tu. #pleasehelp

2 Balas

normal. sbb minum air gula tu gap dia 2 jam je kan. result lepas minum tu buktikan yg badan kita ambil masa lebih lama utk proses gula tersebut. tu yg bacaan jadi tinggi. dah sangkut tu tak boleh buat apa & mmg kena buat BSP tiap 1/2 minggu.

mungkin Puan boleh call Tanya klinik ke hospital kamu, kadang kadang nasi ke Mee boleh berkesan ke result juga!