kenapa cpt sgt hcg detected..

Nak share juga.. saya patut period 4 mac (esok).. tp pada 26 feb hr tu saya ada keluar spotting kt panty.. badan x berapa sihat dan tetiba selsema.. beli upt check.. tgk2 ada double line tp x berapa jelas.. esoknya 27 feb check lg.. double line jd lebih jelas.. 1 mac (ahad) check lg.. pun bertambah jelas.. td 3 mac check lg jelas 2 line tu.. x sangka secepat itu hcg detected.. gambar bawah ni upt test saya wpun belum lambt period.. ada siapa2 yg mengalami mcm saya x.. sbb saya skrg pregnant yg ke 5.. sblm2 ni x mcm ni..

kenapa cpt sgt hcg detected..
40 Balas

Sya festime pregy. Bru 5weeks😂. Detect pregnant seminggu awal sblm trikh dtg period. Mmg awal gila🙊sya pun mcm sis ada perasaan tkot & konfius.. sbb sellu duk baca kt blog2..dua line tu akan nmpk trg lps lewat smgu dua klu x mai period kan?. Ni terblik. Smg sblm period dah trg sgt. Sedgkan period bulan sebelumnya dtg mcm biasa. Yg boleh cek upt pun kebetulan sgt sbb duk kemas umah sbb bru pindah. Jmpa upt dlm bag. Cek2 positif. Nasib tak angkt berat2😂😂 kebetulan sgt. Masa cek awal2 tu pun line dah trg. Skrg dah lps trikh sepatutnya period. Klu cek upt. Line cpt je naik dua. Pastu trg. Tya ramai2 sedra yg pengalaman ckp ni normal. Hcg tgi.. Tapi xpelah asalkan kandungan selamat. Mgu lps dah scan tpi blum nmpk ape2. X sbr nk tgu lgi 2/3 mgu. Nk doubles scan.. Hrap sgt kdgan sihat kuat. N tahniah sis🙋‍♀️

Ada.. saya hbis period 3/feb. Then septut nya saya akan period lagi 28/feb until 3/march. But 29hb saya cek pregnant test terus dpat 2 line. 1hb march cek lagi 2line. Then i terus pergi klinik. Doc cakap sah pregnant. But saya tertnya why cepat sgt detect. Doc cakap sebnar nya if hormon kita bgus dan sihat. Memang cepat detect. 1 hari lambat dah dpat detect. Rezeki Tuhan sis.

Sya pn sma, sepatut nya sya period awal bulan feb.. Tp tngok awl x da plk, so sya tnggu je la, tp selepas tu sya demam bdan x sihat asyik lmah je, sya beli upt test pada 26hb feb, alhamdullilah rezeki nmpak double line, mula2 test tu nmpak kabur, kedua kli test hri yang sama nmpak jelas☺️☺️☺️☺️

Sama mcm sy. Sy ptut period 29/2. 27/2 sy dah cek gune clearblue positive. Sy cek kali kedua 29/2 tarikh sepatutnya sy period pakai jenama biasa je terang jugak. And then 4 mac sy cek kali ketiga terang sgt. Alhamdulillah...

sama mcm sy.. period sepatutnya lagi 4hari tapi sy rasa bdn lesu lain mcm, try beli upt n check, naik double line skli kbur, kali kedua selamg 3 hari double line pekat. alhamdulillah skrg msuk 6weeks

Saya juga sama.. Sy br habis injection depo. Patut period 21hb feb tp x kluar. The next wk buat test kluar line pkat n digital 3+. Harini ultrasound nmpak kantung tp size 4wks5days

Sy mcm ni gak. Sepatutnya 2/3 hr lg bru period tp tiba2 husband cakap rs mual. Sy pun rs mcm eh, nape somi rs mual2. Esok ye cek, tgk2 double line. Hihi alhamdulillah rezeki sis🤲🏻😇

Org kate klu pekat mcam ni walupun blom delay period, means hormon hcg dia tinggi. Sy 27 tu baru delay 1 day. Makin naik tapi yg last cek takde la terang mcam awak.. now 4 week 6 day.

Saya ttc 2 thun. Da give up nk check awal2. Tpi rezeki kali ni. Sye kena kencing kotor. Lgi 2 minggu nk period. Dr check upt skali. Alhamdulillah positive

sy hari tu 5 week dah clear..alhamdulillah skrg memasuki 7w dah..doakan semuanya selamat dan baik2saja ya..amin..first preggy❤