Upt positif tapi keluar spotting

5 hr sblm period sy ade keluar spotting warna coklat cair. Sy sangka mungkin tanda2 awal period. Tetapi keesokkannya xde keluar apa2. Hari berikut keluar lg warna yg sama. Sy try check upt w/pun belum period, hasilnya nmpak 2 line tp kabur. 2 hr slps tu sy ulang upt & kali ni double line nampak jelas. Sepanjang 4 hr tu, sy ade keluar spotting warna coklat cair. Apakah tandanya itu?

7 Balas

Thun lpas sy mcam ni.. ade spoting 1 hari (dpo 13 ) lpas cek upt positif.. selang 3 hari cam tu terus bleeding. Pi klinik kerajaan just cek upt, weak positif pregnant. Pi klinik doc scan tak nampak ape, dia kate sy tak pregnant ( klinik swasta ) bg ubat kuatkan rahim, klu tak pregnant nanti period akan turun macam biase. Genap 7 hari bleeding hari ke 8 darah period kuar.. tu citer tahun lpas la bln 10. Sy sempat positif pregnant 5 week 3 day je.. skrg sy da pregnant lagi.. so far takde bleeding. Spotting yg org kate implantion bleeding pon takde. Baru masuk 5 week.

4y ago

Usia kandungan saya seperti awak 5 week 3 day. Hari sabtu saya ada bleeding tp tak banyak, then tibe2 subuh td ada bleeding balik dan dah berjumpa doc. Doc cuma cakap normal saki baki period terdahulu, adakah saya boleh mengalami keguguran jugak?

Kalau sikit tak bahaya tapi kalau risau direct kk atau hospital..tapi kalau banyak itu tanda bahaya. Biasa kalau ada darah sikit diawal kehamilan itu dipanggil darah implantasi dimana proses janin mula menempel dirahim so That's normal tak semua orang ada macam tu tapi kalau banyak itu memang tak normal dan implantasi darah ni tak wajib untuk diawal kehamilan tak perlu tunggu ..so hati² dengan darah waktu hamil itu bahaya

Pregnancy spotting mmg ada. Tapi tak semua perempuan alami. Itu salah satu tanda kita mengandung. Sis boleh Google pasal ni dan baca. Tanda2 mengandung ada byk, bkn sekadar delayed period ☺️

Saya mengalami seperti itu, tp skrg spotting berwarna merah cair. Untuk hari ni 2 kali, dan telah berjumpa doc. Saya mengandung anak first

4y ago

Sy nak tnye awk dpt spotting mcm tu b4 period ker?

Aslmkm sis. Macam mana perkembangan sis skrang? Sis ada jmpe dr mengenai masalah ini? Sbb sy skrang situasi hampir sama dgn sis ni

Segera ke klinik. Pendarahan ada yg normal ada yg tidak tuk awal pregnant

Normal klu ada spotting brown tu sis