Suddenly NO HEART BEAT ( 11 weeks 4 days )

This morning i went to hospital for normal check up , but my baby no heart beat . Already confirm by 2 hospital . So now Dr ask me to wait for 2 weeks , to see can bleeding thyself or need to wash after 2 weeks . Can i know Which one is better , i have to wait until bleeding or better wash ? Please help me . Tq

16 Balas

kes yg lbih kurg sama mcm sya dlu. sbnrnya shja2 nak pg tgok jntina baby. masa tu 2nd trimester tp doc kata xde beat. estimate time 3weeks dh mnggal dlm perut. xpcya lagi, sruh doc scan skli lagi. cnfrm xde seb tgok kpla baby pon dh lain kdudukannya... then pg emergncy kat gh. sorg doc biasa check mmg xde... then doc o&g check pon xde... doc than wad then doc pakar o&g check mmg dah xde beat... masa tu xthu nk ckap pe dah, air mata je laju keluar 😢😢😢... bncg dgn husband, dia kta btter msuk ubat... kna than wad 4hri... risau akan effect pd rahim plak seb doc kata dh lma mggal dlm perut... blum ada rezeki lagi masa tu... alhamdulillah, Allah dh hadirkn pggubat duka skrg... doakan smuanya bjln lncar ia... 😀😀😀

5y ago

ialah... blum ada rezeki masa tu... alhamdulillah Allah bg rezeki baru... doakan smuanya bjlan lncar... 😁😁😁

its better for you to wait.ya maybe you will feel hurt but waiting for two weeks is just to decrease the feotal size.and it will not hurt at all during DNC.you will feel hurt once only when the feotal were out by itself.but dont worry.after that you will have to do DNC and would not hurt.i being through it for 3 times.but sorry im not kind of waiting person so i decide to eat raw pineapple to help it go fast.so i might not think that i still have baby inside my tummy😭😭😭.and now after 3 times misscarriage i pregnant again and now waiting about few weeks to welcome our new family members.

tunggu Dulu sis..kawan sy ade pengalaman mcm ni..pegi klinik kata xde heartbeat tehen refer ke hosp.hosp pun kata xde heartbeat..Dr suruh tggu tp xde bg ubat ape2..kwn da risau ade infection je sbb 2 minggu Tu Lama..Lepas Tu terdetik kat hati g swasta scan tiba2 elok je heartbeat..terus dia shoot ke hosp Tu scan balik mmg ade heartbeat.. alhamdulillah baby kawan da lahir almost a year walaupun baby prem 30w..

5y ago

betul..anak Tu anak last dia..mmg sedih sbb dia berulang ke hosp..baby last mmg byk uji dia sbb bru 30 da ade show lps Tu lahir prem 1.5 kg.pantang Di hosp sbb anak kat hosp..Kami nk melawat pn dia x BG sbb dia xready..2bulan Di hosp sbb nk cukupkan baby 2kg..skrg baby da almost setaun..

risau sgt, mlm td mkn buah anggur punya la byak, lepas mkn sakit mencucuk cucuk je rase..tak xtaw pun yg fes trmster xleh mkn anggur..baru je artikel dlm ni td..patut la sakit abeh..rase nk demam, mndi td ade jalur darah keluar tp x byak..risau nye allah je tahu..sakit smpai skrg..baru 10 week ++ ... blom booking lagi..isnin ni baru boleh booking..apa patut sy buat..??

4y ago

Buah anggur sifat die panas xsilap sy sbb tu anggur boleh dibuat rum(arak) thats why 1st trimester x digalakkan mkn anggur..(setahu sy lah) kalau buah naga rase xde msalah..

akak cikna. baby meninggal dlm perut. tp dah 6bulan msa tu. sllunya baby active. mlm tu xda rsa baby gerak. esk check kt hosptal. bby dah meninggal. stay dekat wad 2hri. masuk ubat bg bersalin normal. sungguh kuasa Tuhan. wktu mandikan anak syurga tu. wangi je baunya. kulit putih gebu. cantik je rupa dy. kcik molek je. bibir tu merah delima. anak syurga

1y ago

saya baru 5 week tpy keputihan saya agak teruk sekarang kadang² warna coklat n banyak , bahaya ke , ingat nak 6 week baru pegi kk

saya baru je lepas cuci isnin aritu..sama 12 week dr scan no heart beat both twin...saya tunggu 2 minggu sis xnak cuci...alhamdulillah after a week terus bleeding n jatuh...both jatuh sendiri...cuma saya kene cuci sbb rahim still open after amik ubat kecut rahim...

4y ago

Ya Allah semoga sis diberikan zuriat pengganti secepatnya aaamiinnn3. Bersangka baik dengan Allah, mungkin anak tu kalau dilahirkan pon akan sakit atau sebagainya. Allah sebaik2 penentu. Bertuah sis dapat anak syurga.

in my workplace doctor will suggested wait for bleeding about 2weeks to let it go naturally and came back to hospital for scan if it was completed out... if in between 2 weeks no sign of bleeding doctor will take an action on it.. so let it naturally first

same situation happened to me.. i have wait until bleeding come out... then only doctor will decide to wash or not.. coz some people had cl complete miscarriage no need to do d&c... in my case i did d&c coz not complete

deepest condolences . sy pernah alami jugak mase 30week . mase tu induced .bersalin normal . kalau awk . better tggu je 2 mggu n wash . kalau bleeding awal . lg mudah . sakit kene wash tu kakak sy kata

condolence on ur lost. im not sure which should do. if u wait,maybe there is a miracle.but it also means having to live with the fact that ur child is gone.all i can say is follow ur heart.

5y ago

Thanks dear . This is my first child .. Miracle sure cant happen because the baby is organs all never function ready because of heart beat .. now i dont know wheather have to wait or wash ? Dont know Which one is better dear .. really very worried