Missed Miscarriage

Moms, ade sesiapa pernah mengalami missed miscarriage tak? Boleh kongsi pengalaman & tips ape2? Sy td pergi scan kali kedua. Kalau ikutkan dah 10w tp doc scan masih lg bersize 6w mcm 1st scan 3 minggu lps. So doc assume sy kategori missed miscarriage & perlu refer ke pakar. Sy tak taulah sy patot berharap lg atau redha jek mmg dah takde harapan ???

9 Balas

Pernah.. Sama jgk patotnya da 10w tp still zama je 6w mcm first scan.. Doc suruh dtg lg lg smggu.. Lpastu terus g hosp cek hosp.. Terus doc masukkn yg mulut itik tu kt bawah.. Pehhh seram yeee.. Die buat date utk cuci.. Dlm 2mggu kot ke lebih.. Xingat.. Tp smentara nk ke 2mggu tu merana yeeee.. Sakit sgt2.. Last2 g hosp terus doc korek keluar semuanya.. Sakit sgt2.. Xbole bayang.. Spanjang tu xtau la da bpe kali doc korek sbb kesian tgok sy xtahan sakit.. Da siap tu baru cuci.. Slagi x cuci mmg sakit.. Tu sy la.. Org lain pgalaman lain

4y ago

Yg first jatuh sdiri.. Yg kedua tu seksanya. Tp tu la mmg nk dnc pon.. Sbb risau dalaman.. Huhu

Thun lps sya MC 18w, ptt 18w tp Dr scan baby bru 13w, Huhu Lama dah xda dlm Perut, darah xda skit Xda biasa je tau2 dah xda degupan jantung, so trus msuk Wd induce kluar darah msuk LR 5hri 5kli induce Hri jumaat 2hb11/18 Slmt lhirkn, n now sya dah 15w, Hihi Alhamdulillah 8m jga Mnnti pregnant blik.... Bgtulh pglmn MC sya.... Awak Yg sabar OK 🥰

saya 1st 23/01 silent miscarriage(google) yang kedua17/06 pun lebih kurang sebab takde tanda takde apaaa tibe2 hari scan baby takde tinggal kantung je... and now inshaallah rezekiku... tahun nii dah 3x mengandung... yg 1st scan pg doc bgthu je noon tu baru start bleeding... yg 2nd 01/06 tahu 16/06 start bleeding... stop kjp... ptg 17/06 semua takdee

4y ago

moga awak kuat... 😢😭

Sy pernh missed miscarriage bln 4.. Janin x menjadi dr awal doc scan x ada heartbeat, tunggu 2minggu dia turun sendiri seketul daging.. Berpantang 2minggu.. Bln 7 alhamdulillah dh lekat blk..

2y ago

sis ada mkn ape² x bg dia cepat turun

Saya pernah alami. Tu tandanya kandungan tak jadi. Takpe jangan sedih sebab baby tak jadi janin lagi sebab tak ada heartbeat lagi kan. Nanti Dr bg masa keluar sendiri.

4y ago

Tak perlu sebab tak bentuk janin lagi. Belom ada heart beat lagi.

Sori bertanya..punca2 dia apa ye yg blh jd cmtu..sy khamis ni nk prgi scan kali kdua..rsau plk bca smua komen ni..boleh janin x mnjdi ye

Saya da 8 thn kawin...tak pernah lekat baby...tgk komen ko orang semua bestnya moment2 e2...indah di baca

4y ago

Terima kasih....aminn insyallah

Sya mcm awk. 10week bila scan 6w. Nnti repeat scan lg. Moga baik2 saja. Insa'Allah.

Refer pakar. Lbh baik cpt lama2 nnt takut ada kesan lain pula