Missed miscarriage

Hai mommies. Nk tnye. ade tk yg pernah missed miscarriage ? Keguguran tanpa tanda?sy scan doc ckp tkjumpa denyutan jantung baby. Jd doc ckp maybe missed miscarriage ..dah 2minggu tapi janin still tkturun lg.. Bleeding pun tkde. Nk buat mcmana ye. Saya takutt kena cuci#firstbaby #firstmom #bantusharing

8 Balas

hai mom, saya pernah missed miscarriage last year, sama la tanpa sebarang tanda, masa buka buku ada heartbeat, 2 minggu kemudian heartbeat hilang, then admit hosp untuk cuci (d&c), proses d&c tu tak sakit sebab bius , tau tau je dah siap

Cuba tukar scan di klinik lain. Kadang sebab baby terlampau kecil atau baby belum terbentuk sebab tu tak jumpa denyutan jantung. Atau kadang mesin scan problem. Cuba scan lg di klinik lain ya

1y ago

Dh scan dkt swasta .. Pun sama. Tkde denyutan jantung. Saya redhaa. Tapi kalau boleh nk keluar sendiri.. sampai skrg tkde tanda2 nk keluar. Saya cuma sakit pinggang ke kdg2. N kram2 manja Tk sakit pun

Brpa mggu lps diagnosed bru trun sndri sis? Sy 12w tp baby stop smpai 6w je..Doc suh repeat lg 2 mggu..tp xde ape2 lg...ni dah nk msuk 4w tggu..3 ari lg scan smula..tp still xde tandaa

1y ago

Sy haritu tahu missd miscarriage masa 8w..baby takda heartbeat.. Sy tunggu 2w je.. N the facts that kita pregnant tp tau baby dah tak ada buat sy sedih n emosi sgt2.. Lps tu masa 10w sy minta dekat dktr utk d&c sbb sy tak sanggup nk tunggu turun darah sendiri.. Tp ikut atas org juga la kalau hati kental utk tunggu baby gugur sendiri pn takda masalah juga..

lbh baik d&c. kguguran janin turun sndri sama sakit contraction mcm beranak.. berapa minggu dh kandungan skrg ni ye

1y ago

sama mcm sya dlu mmg rasa nak pengsan. bsabarla ya sis, banyak kn berehat dan jgn lupa berurut lps hbis bpantang nnti utk pulihkn tenaga ya

ubat untuk kuatkan janin mana lagi better yee , folid acid apetton atau new obimin yang klinik bagi ..

1y ago

baru nk masuk 15 week sis.

2015 saya missed misscarriage. refer hospital masuk ubat induce. Alhamdulillah tak cuci.

Saya pun baru disahkan missed miscarriage. Tengah carik tips macam mana nak turunkan janin.

1y ago

Suami sy bwk jln2 naik moto. Lpstu terus ade spotting.hri ke 3 trus bleeding n kkluar ketul2..ari ke 4 bleeding teruk terus admit kt hospital.l Maybe sb suami sy bwk moto ganas sgt kot

Puan masih ada alahan ke?

1y ago

Ada tpi makin kurang... Tpi lps bleeding tu. Alahan dh hilangg