Labour Room (mommy)

Hi mommy semua.. Nak tny, barang ape yg kene pack utk mommy dalam labour room ye? (bkn ward room) Harap ade yg dapat membantu sy.. Terima kaseh..

7 Balas

hi mommy! nurse akan mintak kita bwk kelengkapan bby esp baju, mittens, booties, bedung, pampers..mommy siapkan je semua tu letak dlm 1 ziplock bag..senang teros capai je nti 😊

pad je rasanya n mknn sikit . sy tk bwk apa² pun masuk LR

Rasa xder bawak pape kecuali air dan kain tuala

Ms sy ritu nk msuk labour room..nurse xbg bwk pape..sbbnye..bby pkai bju pink hsptl yg mmg dh dsediakn..spnjng warded..skali dgn bedung gune kain hsptl... Smua brg sy bw tu juz spare sepasang je...tu pn gune ms dischrge dr nicu..nk bwk ank balik br pkai bju sndri...spnjng ada dkt hsptl dr lahir smpai hri terakhir warded..mmg gune pkai bju hosptl..stanby pad je la..sbb nurse akn pkaikn kita pad foc tuk 2 hri je..mcm sy sbb czer..nurse.tukakn n gune pad dorg...lepas tu br gune pad sndri..mebi depend pd nurse n hsptl nye servis mcmne kut..pampers tuk bby mmg wajib bwk n ada..

Sy dulu x bwk pape pn...cume dh siap pesan dkt suami, if nurse mintk baju baby, pampers, bedung...semua letakkan dlm 1 bag dh...kdang2 6t bile kite dh masuk ward biase bru nurse mintk...

kalau saya siap2 kan dalam 1 bag pampes baby (nb) , pad , baju baby (butang) 2 set, wipes , towel baby, napkin 2 helai, alatan mandi kita, kain batik, n kain bedung.. sbb nanti dah bersalin nurse akan mintak beg ni

sy x bwk apa2 pn..semua brng bby nurse yg ambik sndri dlm bakul yg sy bwk..biasanye pampers,baju n kain bedung bby je yg nurse ambik..utk mommy smua hosp sediakn