barang ke labour room

Nak tanya barang baby yg perlu bawak ke labour room barang apa je ye? Sy dah google yg kena bawak - baju -bedung -mitten, booties, cap -barut -pampers Yg kt atas tu labour room kalau mcm 2nd day ada barang tambahan ke? And perlu bawak sabun mandi baby, bedak atau apa? Utk mommy yg lepas bersalin barang apa je perlu bawak? Tq pada sudi yg menjawab #firstbaby

1 Balas

hye mommy. .dlm lr mommy cma bwk napkin bedung bju pnjg or pndk. .kaen bedung 2 mommy bole amik yg ade kple 2. .barut x yah pkai dlu. 😊. .bedk ke mndian semua x yah bwk. .utk mommy plak yg pntg dlm wad stokin n myk pns. .lps brslin mtk tlg nurse(time pkpp) utk spu kn myk kt celah2 jari kaki n betis 2. .pas 2 pkai stokin. .pad n slya dlm jga.. nk discaj mcm biasa je kaen btik bju lngn p jg tdung. 😊